Oamenii sunt aproape precum caprele, mananca aproape orice. Sunt insa in lumea asta multe feluri de mancare care sunt peste imaginatia si gusturile noastre, dar considerate delicatese. Ne bucuram pentru cei care le degusta!
Sper ca nu ati incercat sa gustati din produsele Satanei:
O specialitate din Mexic contine "escamoles", mai pe romaneste oua de insecte. Colectarea lor nu este o activitate placuta, mai ales ca insectele sunt veninoase. Au consistenta unui cascaval de casa. Cel mai cunoscut mod de preparare este cu taco si guacamole. Daca mananci asta in Mexic fara sa stii, nu iti vei da seama ce ai in farfurie….
In Italia, Sardinia, se consuma casu marzu, care este un tip de branza italieneasca cu larve. Casu marzu este branza din lapte de oaie care a fost in prealalbil infestata cu Piolhila casei, "branza zburatoare" (din cauza larvelor). Rezultatul este o "bomba" urat mirositare aflata intr-o stare avansata de descompunere. Larvele pot sari in aer, deci atentie sa nu va sara in ochi. Gustul este unul puternic indeajuns sa iti arda limba, larvele trec prin stomac nedigerate, uneori rezistand vii in intestine, unde asteapta sa iasa….provocandu-ti starea de voma, diareea…
Lutefisk se consuma in Norvegia, ca delicatesa. Lutefisk este un fel de mancare traditionala norvegiana din cod, care a fost lasat mai multe zile intr-o solutie sarata, alcalina, pana cand carnea este indeajuns de caustica sa dizolve marginea metalica a farfuriei. Aceasta solutie este mai des folosita in industria chimica.
Cine ar fi fost in stare sa consume la masa fetusi de sobolani murati decat koreenii si chinezii? Pentru ei acest tip de specialitate este un adevarat tonic. Soriceii sunt cu ochii inchisi, au membrele aduse pe langa corp ca si cum ar vrea sa fie imbratisati de mama lor iubitoare. Ei sunt bagati asa in sticle cu orez din vin. Fermenteaza in aceasta solutie, in timp ce parintii lor plang dupa ei…
Te-ai gandit vreodata la tequila cu viermi? Cand ii inghiti? Daca asta accepti, poti sa faci asta si cu un soricel nevinovat, murat?
Pacha nu vine de la numele unui cantaret de pe la noi, ci reprezinta un tip de mancare facut din cap de oaie, ce se consuma in Irak. Din cat este o oaie de mare, tocmai asta consuma ei? Este inspaimantator sa ai la masa musafiri si sa trantesti un cap pe tava. Copii nu vor mai manca niciodata sau ii poti speria ca daca nu mananca tot din farfurie vine capu de oaie si ii fura.
Revenind la mancarea lor (ce bine) traditionala, capul de oaie se serveste cu diferite garnituri, ochi bulbucati si dinti la vedere. Pana la urma este ospat sau festivalul mortii?
In Filipine gasim Balut. Este horror. Balut sunt oua de rata care au fost incubate pana cand puiul este aproape de termen (sa iasa din coaja). Apoi el se prepara cand inca este viu. Se baga in apa si se fierbe asa, iar oscioarele ii dau o textura crunchy. Mai este preparat in Cambogia, Filipine si jumatate din al saptelea nivel al iadului. In general se vinde pe strada acest preparat, dar seara, impreuna cu o garnitura de viermi. Se aude vreun mac, mac, mac….?
Ai gustat vreo specialitate ciudata de pe alte meleaguri?