Produse fast-food care arata la fel si dupa 6 luni

19 07. 2011, 11:08

Un aliment tinut trei zile la temperatura camerei incepe sa se
altereze vizibil, fiind atacat de drojdii, mucegaiuri si insecte,
sustin nutritionistii. Nu acelasi lucru s-a intamplat si cu
produsele de tip fast-food, al caror aspect a trecut cu brio proba
timpului.

Hamburgerul si cartofii prajiti in a sasea
luna de la cumparare

Cele doua produse au fost cumparate pe 14 octombrie 2010, de la
McDonald’s. Desi, in aceasta perioada produsele nu au fost
acoperite si nici stropite cu aditivi alimentari sau condimente,
care sa le prelungeasca termenul de valabilitate, acestea si-au
pastrat aspectul comercial.

Nu au inceput sa dezvolte mucegaiuri, nu au facut viermi si nici
musculite, ci doar s-au deshidratat si au inceput sa miroasa a
ranced. Fotografiile realizate periodic au demonstrat ca meniul nu
si-a modificat vizibil aspectul, din data de 14 octombrie 2010 pana
pe data de 14 aprilie 2011.

Hamburgerul si cartofii prajiti in a sasea
luna de la cumparare

Contactati de Gandul.info, reprezentantii
McDonald’s
au declarat ca rezistenta in timp a meniului „este o
proba a calitatii produselor” lor: „Uscarea este una dintre cele
mai vechi tehnici de conservare a alimentelor. Cele mai simple
exemple sunt uscarea painii si a diverselor tipuri de salamuri.
Prin urmare nu este un fapt exceptional acela ca alimentele lasate
in conditii normale intr-o camera, se vor usca. Din aceasta
perspectiva, experimentul este o proba de calitate pentru produsele
noastre.”


Afla ce au spus nutritionistii
despre acest experiment, pe
Gandul.info