Nu ține de sfera SF, ci doar de chimie și inventivitate, de folosirea cunoștințelor în domeniu, pentru a crea ceva fantastic și greu de crezut.
Cristal de Galiu
Asta s-a întâmplat și în filmul Terminator. Personajul care se transforma în lichid nu există, dar există metalul care devine lichid la o temperatură de aproximativ 29,5 grade Celsius. Cu ajutorul Galiului dar și cu tehnologia modernă, imaginile din film au putut fi realizate cu ușurință. Efectul lor a fost maxim.
Galiul, cu numărul atomic 31, nu se găsește în natură în formă pură, ci sub formă de sare de galiu, în minereuri de bauxită sau în cele de zinc. Este un metal scump.
Mendeleev, tatăl Tabelului Periodical Elementelor, a prezis proprietățile metalului rar și existența lui, care este asemănător cu aluminiul. Galiul a fost descoperit de Paul Emile Lecoq de Boisbaudran în 1875, cu ajutorul spectroscopiei.
Deși ți se topește în mână, Galiul atacă alte metale, precum aluminiul, pe care îl dezintegrează.
Galiul este non-toxic, dar asta nu înseamnă că nu poți avea anumite efecte adverse la un contact prelungit. Magicienii folosesc intens acest metal, în show-urile lor când îi vedem cum îndoaie lingurițe sau alte obiecte metalice. Nu au puteri supranaturale, ci se folosesc de elementele chimice.
Și nu îți recomandăm să amesteci în ceai cu o linguriță de galiu….!