B-dul Unirii va fi modernizat cu un amfiteatru, turn de observație și zonă pietonală extinsă
În Piața Constituției va fi construită o parcare subterană cu 988 de locuri, fiind desființate locurile de parcare de la suprafață. Ulterior, zona carosabilă va fi ridicată la același nivel cu trotuarul, iar Piața Constituției, zona Mănăstirii Antim și Bd. Unirii vor fi legate printr-un paviment unitar. În Piata Constituției, la nivel suprateran, se va amenaja un spatiu pietonal, dotat cu mobilier urban specific, dar și o „fântână fog”.
Pe Bd. Unirii, circulația rutieră va fi restricționată la doar o bandă pe sens. Practic, zona carosabilă rezervată acum circulației pe sensul Piața Unirii – Piața Constituției va fi singura parte a bulevardului păstrată pentru circulația rutieră, însă va fi cu dublu sens, cu câte o bandă pentru fiecare sens de circulație. Într-o etapă ulterioară a proiectului circulația rutieră va fi eliminată total de pe Bd. Unirii (segmentul Piața Unirii – Piața Constituțieie), fiind permis doar accesul mijloacelor de transport în comun.
Click pe imagine pentru mărire
„Un sens de circulatie va fi compus dintr-o bandă de 3,5 m lățime pentru introducerea unei linii de autobuz. Pista de biciclete cu dublu sens va avea lățimea de 3 m și va fi amplasată pe promenada pietonală nou creată în zona de sud a bulevardului. Circulația autovehiculelor se va face cu restricție de viteză de 30 km/oră„, se menționează în proiect.
Zona de sud a bulevardului (sensul Piața Constituției – Piața Unirii) va deveni zonă pietonală și va fi legată de zona fântânilor din centrul bulevardului. Pe ambele părți ale bulevardului vor fi amenajate piste duble pentru bicicliști.
În zonă de promenadă vor fi amenajate spații pentru târguri spontane și expoziții, dar și un „amfiteatru, destinat odihnei și activităților artistice spontane”. În plus, în capătul dintre Piața Unirii va fi realizat un turn de observație – belvedere.
Planul Urbanistic Zonal Piața Constituției – Antim – Bd. Unirii a intrat în ultima fază de consultare publică, înainte de a fi supus spre aprobare Consiliului General al Municipiului București. De asemenea, PUZ-ul mai are de obținut și avizul de mediu. Proiectul care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) prevede transformarea zonei din centrul Capitalei.