Zmeura de Aur 2014: Lista câștigătorilor
Zmeura de Aur este opusul galei Oscar. Sunt decernate premii pentru cele mai slabe filme sau performanțe actoricești de peste an.
Pentru ca distractie si pentru ca informatie! Noi te placem, tu ne PLACI?
„Filmul 43: Scandalos/ Movie 43”, produs de Relativity Media și alcătuit din 16 scheciuri comice, în care apar actori precum Halle Berry, Kate Winslet și Hugh Jackman, a fost recompensat cu trofeele pentru „cel mai prost film”, pentru „cel mai prost scenariu” (acordat celor 19 scenariști ai peliculei) și pentru „cel mai prost regizor” (decernat celor 13 regizori ai acestei producții).
Filmul SF „1.000 post Terra/ After Earth”, de M. Night Shyamalan, care îi are în distribuție pe Will Smith și fiul său adolescent, Jaden, a primit trei trofee, în formă de zmeură suflată cu spray auriu. Jaden Smith a primit premiul pentru „cel mai prost actor”, Will Smith a fost desemnat „cel mai prost actor în rol secundar”, iar cei doi actori au fost premiați împreună cu Zmeura de Aur pentru „cel mai nereușit cuplu tată-fiu” de pe marele ecran.
Premiul pentru „cea mai proastă actriță în rol principal” i-a revenit cineastului Tyler Perry, pentru interpretarea rolului Madea din filmul „A Madea Christmas”.
„Cea mai proastă actriță într-un rol secundar” a fost desemnată Kim Kardashian, pentru rolul din „Tyler Perry’s Temptation”.
Filmul „The Lone Ranger”, produs de Disney, cu Johnny Depp și Armie Hammer în rolurile principale, unul dintre cele mai mari eșecuri financiare ale verii trecute, a primit premiul pentru „cel mai prost remake/cea mai proastă prelucrare sau continuare”.
Actorul Adam Sandler, care a primit peste 20 de nominalizări la Zmeura de Aur în întreaga sa carieră, nu a mai primit niciun premiu, deși comedia sa „Oameni mari și fără minte 2/ Grown Ups 2”, desființată de critici, a avut șapte nominalizări la ediția din acest an a evenimentului.
Premiile Zmeura de Aur, care valorează fiecare doar câțiva dolari și au formă de zmeură aurie, așezată pe o rolă de film de 8 mm, au fost create în 1980, la inițiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca „antidot” la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul premiilor cinematografice, ce culminează în fiecare an cu gala premiilor Oscar.