Yang Tae-young si Paul Hamm au fost audiati de TAS

Apropo.ro / 29.09.2004, 10:17
Yang Tae-young si Paul Hamm au fost audiati de TAS
Gimnaștii Yang Tae-young și Paul Hamm au fost audiați, luni, de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), ca urmare a apelului înaintat de sportivul sud-coreean, care a pierdut titlul olimpic, la JO-2004, în favoarea lui Paul Hamm, în urma unei erori recunoscute de arbitri. Paul

Gimnaștii Yang Tae-young și Paul Hamm au fost audiați, luni, de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), ca urmare a apelului înaintat de sportivul sud-coreean, care a pierdut titlul olimpic, la JO-2004, în favoarea lui Paul Hamm, în urma unei erori recunoscute de arbitri.

Paul Hamm a declarat, dupa încheierea audierilor, ca se simte „relaxat și încrezator”. „Am senzația ca încep sa vad lumina de la capatul tunelului și simt ca totul se va termina dupa ce se va lua o decizie”, a declarat gimnastul american în cadrul unei teleconferințe organizate de Comitetul Olimpic American (USOC).

Coreea de Sud a facut un apel la TAS, solicitînd ca Yang Tae-young sa primeasca medalia de aur. Sportivul a fost medaliat cu bronz în concursul individual compus, titlul olimpic revenindu-i gimnastului american Paul Hamm. Dupa trei zile, Federația Internaționala de Gimnastica (FIG) a confirmat ca Hamm a obținut medalia de aur ca urmare a unei erori a arbitrilor, care au notat exercițiul de la paralele al lui Yang Tae-young din 9,90 în loc de 10.

Arbitrii au fost suspendați, însa FIG nu a restituit medalia de aur lui Yang Tae-young. Cei trei oficiali TAS care analizeaza cazul au precizat ca vor lua ulterior o decizie, dupa încheierea deliberarilor. 

Mediafax