WWF Programul Dunare Carpați

Apropo.ro / 08.09.2006, 14:39
WWF Programul Dunare Carpați
București, 8 septembrie 2006 – WWF Programul Dunare Carpați (WWF DCP) România si-a anuntat intentia de implicare mai intensa pe piata din Romania în cadrul unui eveniment care a avut loc in Parcul Natural Comana, județul Giurgiu, unde au fost prezentate activitațile

București, 8 septembrie 2006 – WWF Programul Dunare Carpați (WWF DCP) România si-a anuntat intentia de implicare mai intensa pe piata din Romania în cadrul unui eveniment care a avut loc in Parcul Natural Comana, județul Giurgiu, unde au fost prezentate activitațile și obiectivele organizației la nivel național și internațional, precum și domeniile prioritare pentru proiectele pe care WWF DCP le va derula în România.

„WWF si-a început activitatea în România înca de la mijlocul anilor Â’90, sprijinind proiecte de protecție și refacere a zonelor umede din Delta Dunarii. În anul 1998, WWF a creat Programul Dunare-Carpați, cu scopul de a sprijinirii și derula proiecte pentru conservarea naturii în doua din cele mai importante 200 de eco-regiuni din lume. În 2001, WWF DCP și guvernul României au organizat la București prima Întâlnire la Nivel Înalt pe probleme de mediu și dezvoltare durabila din regiunea Dunare-Carpați, la care au participat 18 șefi de stat și de guvern. Înființarea, în anul 2006, a Asociației WWF Programul Dunare-Carpați România înseamna recunoașterea importanței pe care România o are în Europa – și nu numai – în ceea ce privește bogația capitalului natural.”, a sintetizat Dna. Luminița Tanasie, Coordonator Program România, evoluția WWF la nivel național.

Cu o mare diversitate a florei și a faunei, cu specii de animale aproape disparute în alte țari ale Europei – urs, râs, lup – cu 27 de parcuri naturale și naționale și rezervații ale biosferei, cu aprox. 250.000 ha de paduri virgine, România are o moștenire naturala deloc de neglijat. „Este importanta pe care țara noastra o va aduce Uniunii Europene”, a afirmat Dna. Erika Stanciu, Coordonator Regional al Programului Paduri și Arii Protejate al WWF DCP.

„Exista însa numeroase amenințari, care pun în pericol acest capital natural important. Dorim sa atragem atenția asupra acestor probleme, cât timp nu este prea târziu, sa determinam factorii interesați – autoritați centrale și locale, comunitați, oameni obișnuiți – sa respecte și sa puna în practica legislația în domeniu. Sprijinul și implicarea mass-media vor fi deosebit de importante pentru atingerea acestor obiective „, a precizat Dna. Erika Stanciu.