Corpul uman produce lumina vizibila, dar pe care noi nu o vedem deoarece este de 1.000 de ori mai slaba decat poate percepe ochiul nostru.
Putem spune despre corpul nostru ca straluceste, emitand o lumina, dar in cantitati si niveluri reduse, dupa cum ne asigura cercetatorii.
De fapt, virtual toate creaturile emit o lumina slaba, produsa de reactii biochimice ce implica radicalii liberi.
Oamenii de stiinta au descoperit ca stralucirea corpului uman creste si descreste pe parcursul zilei, punctele de minim fiind in jurul orei 10.00 dimineata, un maxim in jurul orei 16.00, dupa care descreste. Cercetatorii spun ca emisiile luminoase au legatura si cu ceasul biologic al organismului, dar si cu fluctuatiile ritmice ale metabolismului pe parcursul zilei.
Cea mai mare stralucire il are chipul uman, in comparatie cu restul corpului. Un motiv principal pentru care fata unui om straluceste mai mult este pentru ca expunerea la soare este mult mai indelungata si pigmentul din spatele culorii pielii, melaninul, are componente fluorescente care maresc productia de lumina a corpului.
"Daca poti vedea stralucirea corpului, poti vedea si starea de sanatate a intregului organism", afirma cardiologul si cercetatorul Hitoshi Okamura.