Voinea in optimi la Key Biscayne

Apropo.ro / 25.03.2002, 14:59
Voinea in optimi la Key Biscayne
Jucatorul român de tenis Adrian Voinea s-a calificat în optimile de finala ale turneului "Nasdaq-100 Open", de la Key Biscayne, dotat cu premii în valoare totala de 3.575.000 de dolari Voinea l-a învins, duminica, în turul al treilea, cu scorul de 7-6 (8/6), 1-6, 6-2, pe spaniolul Juan

Jucatorul român de tenis Adrian Voinea s-a calificat în optimile de finala ale turneului „Nasdaq-100 Open”, de la Key Biscayne, dotat cu premii în valoare totala de 3.575.000 de dolari

Voinea l-a învins, duminica, în turul al treilea, cu scorul de 7-6 (8/6), 1-6, 6-2, pe spaniolul Juan Carlos Ferrero, cap de serie numarul 2 al concursului de la Key Biscayne. Tenismanul român a reușit, astfel, dupa șase ani, prima sa victorie în fața unui jucator din Top 10 ATP, Voinea obținînd o asemenea performanța în 1996, cînd l-a învins, la Indian Wells, pe numarul 1 mondial la acea vreme, austriacul Thomas Muster. Adrian Voinea, care a salvat doua mingi de meci în pardidele disputate în primul și al doilea tur la Miami, împotriva croaților Ivan Ljubicici și Mario Ancici, avea, pîna în prezent, în palmaresul întîlnirilor directe cu jucatori din Top 10, 2 victorii și 21 de înfrîngeri.

„Nici nu mai țin minte cît timp a trecut de cînd nu mai învinsesem un tenisman din Top 10. Ultima data cînd am jucat cu Ferrero, am avut doua mingi de meci și am pierdut, așa ca sînt încîntat ca am învins de data aceasta și am preluat conducerea, cu 2-1, în întîlnirile directe”, a declarat Voinea.

Adrian Voinea îl va întîlni, în optimile de finala, pe ecuadorianul Nicolas Lapentti, cap de serie numarul 20, care a trecut, în turul al treilea, cu scorul de 7-6 (9/7), 7-6 (7/4), de cehul Jiri Novak, cap de serie numarul 13. Pentru calificarea în aceasta faza a competiției, Voinea va primi din partea organizatorilor un cec în valoare de 34.950 de dolari și 15 puncte în clasamentul ATP.

Românul a spus ca a avut noroc în prime doua tururi ale concursului de la Miami. „Recunosc ca am avut puțin noroc în primele doua tururi. Cînd te afli la un singur punct de înfrîngere, trebuie sa ai puțin noroc, dar cred, totodata, ca am jucat foarte bine în acele situații. Sînt foarte încrezator în forțele mele și ma bucur ca joc din nou în aer liber. În acest moment, sînt în cea mai buna forma și sper sa pot sa ma mențin la acest nivel”, a adaugat Voinea.

Tot în cadrul turneului de la Miami, Andrei Pavel îl va întîlni, în turul al treilea, pe jucatorul german Tommy Haas, cap de serie numarul 4.

Sursa: www.mediafax.ro