Vițel cu ciuperci

30 08. 2004, 11:58
Ingrediente pentru 4 portii: 500 g carne de vițel dezosata, 300 g ciuperci, 100 ml smantana, 1 lingura unt, 1 pahar vin alb, boabe de piper, frunze de rozmarin, sare, piper, ulei. Preparare: Se fierbe carnea de vițel în apa cu sare și cateva boabe de piper. Se taie apoi felii

Ingrediente pentru 4 portii:
500 g carne de vițel dezosata, 300 g ciuperci, 100 ml smantana, 1 lingura unt, 1 pahar vin alb, boabe de piper, frunze de rozmarin, sare, piper, ulei.

Preparare:
Se fierbe carnea de vițel în apa cu sare și cateva boabe de piper. Se taie apoi felii subțiri care se pun într-o tava termorezistenta. Separat, se taie ciupercile felii și se calesc în 2 linguri de ulei amestecat cu unt. Se adauga sare și piper și se sting cu vin și smantana. Se mai fierb cateva minute. Sosul astfel obținut se toarna peste feliile de carne și se lasa la cuptor 10 minute. Se orneaza cu frunze și crenguțe de rozmarin.