Virgil Stanescu e campion in exil

Apropo.ro / 27.04.2002, 15:13
Virgil Stanescu e campion in exil
Cît timp a jucat în România, Virgil Stanescu nu a iesit niciodata campion al tarii. Acum, la Opel Skyliners Frankfurt, are sansa sa devina detinator al titlului în Germania Acolo unde joaca acum, la echipa germana Opel Skyliners Frankfurt, care a terminat sezonul regulat pe primul

Cît timp a jucat în România, Virgil Stanescu nu a iesit niciodata campion al tarii. Acum, la Opel Skyliners Frankfurt, are sansa sa devina detinator al titlului în Germania

Acolo unde joaca acum, la echipa germana Opel Skyliners Frankfurt, care a terminat sezonul regulat pe primul loc, Virgil si-a cîstigat supranumele de „The Rock” (Stînca). Fostul „american” (2,07 metri, 120 de kilograme), care a evoluat pîna anul trecut la team-ul colegiului South Alabama, a ajuns pîna în finala Cupei Germaniei, pe care formatia sa a pierdut-o în fata echipei Alba Berlin. Aseara, Virgil a jucat, în deplasare, cel de-al doilea meci al sfertului de finala al playoff-ului campionatului, în compania echipei Brandt Hagen. În prima partida, Skyliners a cîstigat sîmbata cu 97-78, iar românul a reusit 12 puncte si 8 recuperari. Meciul cu numarul 3 va avea loc sîmbata.

„Primul tur se joaca dupa sistemul , dar eu cred ca o sa-i învingem dupa primele trei întîlniri. În partida de sîmbata nici nu am facut cel mai bun joc al nostru. Mai greu o sa ne fie în semifinale, unde o sa dam, cel mai probabil, piept tot cu Alba Berlin, fata de care avem deja un complex. Dar noi speram sa-l depasim”, a declarat Virgil Stanescu. Anul trecut, el a dat o mîna de ajutor formatiei Vega Soced Ploiesti în finala campionatului românesc, cîstigata pîna la urma de West Petrom Arad. „Mi-e ciuda ca nu mai pot sa joc pentru ei si de data aceasta, dar acum am statut de profesionist si programul nu-mi mai permite, cu atîtea meciuri si în Euroliga, si în Cupa. Am auzit ca au pierdut în cea dintîi confruntare din playoff”, a completat baschetbalistul, care nu a apucat sa fie niciodata campion al tarii sale.

Stanescu, un român care si-a asigurat în Germania statutul de vedeta, se va reîntoarce în România pe la începutul lunii iulie. „Campionatul se termina în mai, dar mai întîi prietena mea Lesleigh tine mortis sa mergem si pe la parintii ei, care locuiesc în Mobile, Alabama. Ma ajuta foarte mult prezenta ei aici, vine cu mine la toate meciurile si e principalul meu suporter. Are, în general, mare grija de mine”, a mai spus „neamtul” Virgil. Ultima oara, Stanescu si-a vizitat familia acum aproximativ o luna, cînd a sosit acasa total neanuntat, pentru numai patru zile, facînd parintilor o adevarata surpriza.

Poate îl ajunge pe Ghita
Românul Gheorghe Muresan a cîstigat, la sfîrsitul sezonului 2000-2001, campionatul Frantei, alaturi de echipa Elan Bearnais Pau Orthez. El fusese readus la aceasta formatie în luna octombrie 2000, conducerea clubului sperînd ca aportul lui Ghita va garanta obtinerea titlului. Muresan a mai activat la aceeasi formatie franceza în sezonul 1993-1994, de unde a plecat în NBA, la Washington Bullets. Acum, „Big Ghitza” se afla în SUA, unde încearca sa-si revina dupa accidentarile suferite în vremea cînd mai juca.

Sursa: www.prosport.ro