Vinete prajite

Apropo.ro / 16.03.2004, 12:03
Vinete prajite
Ingrediente pentru 4 portii 1 vanata, 4 caței de usturoi, 100 g pasta de roșii, 100 g parmezan ras, 3 linguri faina, 12 ciuperci, 100 ml vin alb, 150 g crema de branza, praf de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, boia, sare, piper, ulei. Preparare Se taie vinetele în

Ingrediente pentru 4 portii
1 vanata, 4 caței de usturoi, 100 g pasta de roșii, 100 g parmezan ras, 3 linguri faina, 12 ciuperci, 100 ml vin alb, 150 g crema de branza, praf de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, boia, sare, piper, ulei.

Preparare
Se taie vinetele în felii, se sareaza și se lasa 15 minute, dupa care se șterg cu un prosop. Se trec prin faina și se prajesc în ulei încins. Se scot apoi pe o hartie absorbanta și fiecare felie se unge cu usturoi pisat și pasta de roșii.

Se condimenteaza cu piper și se presara deasupra patrunjel tocat fin și parmezan ras. Separat, se curața ciupercile, se condimenteaza și se așaza într-un vas termorezistent.

Se stropesc cu ulei și vin alb și se lasa la cuptor pana se înmoaie. Crema de branza se împarte în trei parți egale. Prima parte se amesteca cu boia, a doua cu marar tocat foarte fin și ultima cu praf de usturoi. Cu aceste creme se umplu ciupercile. Se servesc cu felii de vinete prajite.