Ingrediente pentru 4 porții
2 vinete groase, 200 g carne tocata de vițel, ulei, 1 kg roșii, 200 g branza de oaie, 1 capațana de usturoi, patrunjel, 1 ceapa, 1 ardei gras, sare, piper.
Preparare
Vinetele se taie felii, pe lungime, și se prajesc. Usturoiul se zdrobește, se prepara mujdei, cu care se ung feliile de vinete prajite. Pe fiecare felie se așaza o felie de branza, se împacheteaza o data, se adauga o felie de roșie decojita, se sareaza, se pipereaza, se pliaza din nou și se prinde cu scobitori.
Se așaza în tava de cuptor și se rumenește 5 minute. Separat, carnea de vițel se prajește cu ceapa tocata și ardeiul taiat marunt. Cand totul s-a înmuiat, se adauga roșiile ramase, date pe razatoare, se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust, și se presara patrunjel tocat. Vinetele se servesc cu acest sos de carne.