Deși pare greu de crezut, există oameni care au fost loviți de cel puțin două ori de fulger sau oameni care s-au aflat de mai multe ori în locul nepotrivit la momentul nepotrivit.
7. I-au uitat bomba în geantă
În 2010, un irlandez aștepta să prindă un avion pentru a se întoarce acasă, la Dublin, după o excursie în Slovacia. Oamenii de ordine de pe aeroportul din Bratislava au ales, la întâmplare, bagajul irlandezului pentru a plasa o bombă în încercarea de a-și antrena câinii pregătiți special pentru detectarea dispozitivelor explozive. Câinii au descoperit bomba fără probleme, dar unul dintre ofițerii a uitat să o recupereze, astfel că irlandezul, fără să știe, s-a întors la Dublin cu tot cu dispozitivul respectiv. La trei zile de la incident, zona în care se afla apartamentul irlandezului a fost izolată de forțele de ordine, iar bomba a fost dezamorsată. Bărbatul a fost reținut, dar eliberat fără a fi pus sub acuzare, după ce pilotul avionului a depus mărturie în favoarea sa, recunoscând că a fost înștiințat de ofițerii slovaci de manevra efectuată.
6. Singurul locuitor care n-a câștigat la loto
Toți locuitorii orășelului spaniol Sodeto au jucat la loto în aceeași zi, în 2012. Au decis să joace la loto, după ce comercianții de bilete au bătut din ușă în ușă și i-au convins să cumpere bilete. Aproximativ 200 de oameni au jucat 1.800 de bilete, în total, și fiecare locuitor al orașului a jucat aceleași numere care, culmea, au și ieșit. Astfel s-a câștigat premiul cel mare, de 315 milioane de euro, fiecare bilet valorând 175.000 de euro. Ei bine, fiecare locuitor al orașului a câștigat cel puțin 175.000 de euro, cu excepția lui Costis Mitsotakis. Cum a ratat acesta ocazia de a se umple de bani? Comercianții de bilete nu au bătut niciodată la ușa lui. Erau convinși că au făcut-o deja, astfel și-au continuat drumul.
5. A fost victima a două bombe nucleare
Aflat într-o vizită de lucru la Hiroshima, pe 6 august 1945, japonezul Tsutomu Yamaguchi se îndrepta către docuri, în momentul în care și-a dat seama că și-a uitat permisul de călătorie. S-a întors la locul de muncă, moment în care americanii au aruncat bomba nucleară care a distrus orașul. Tsutomu a suferit arsuri grave pe partea stângă a corpului și a rămas surd. Cu toate acestea, s-a întors la muncă, bandajat din cap până în picioare, după numai trei zile. S-a întors la muncă în orașul natal, Nagasaki, exact pe 9 august, când americanii au lansat a doua bomba nucleară. Deși aflat la numai trei kilometri de locul în care a fost lansată a doua bombă nucleară, Tsutomu nu a fost afectat. Totuși, japonezul a fost la un pas să moară pentru că nu mai avea cine să-i schimbe bandajele. Este singurul japonez recunoscut oficial ca supraviețuitor al celor două bombardamente. A primit o distincție în acest sens abia pe 24 martie 2009.
4. Lovit de fulger de trei ori
Major Summerford a fost lovit prima dată de fulger în februarie 1918, când lupta în Flandra, în Primul Război Mondial. Fulgerul l-a dat jos de pe cal și i-a afectat nervii, Major ajungând să fie paralizat de la brâu în jos. După război, Major s-a stabilit în Vancouver, Canada. Într-o zi a ieșit la pescuit, s-a așezat sub un copac, moment în care a fost lovit din nou de un fulger și i-a paralizat partea dreaptă a corpului. După doi ani, Major s-a recuperat aproape complet de pe urma celor două incidente. În 1930, plimbându-se prin parc, a fost lovit pentru a treia oară de un fulger. De această dată a paralizat complet și după numai câțiva ani a murit. Interesant este că, la patru ani după moartea sa, mormântul său a fost lovit de un alt fulger.
3. S-a scufundat cu trei vapoare diferite
Violet Jessop, una dintre primele stewardeze din istoria navală, a reușit „performanța” de a se afla pe trei vapoare istorice care s-au scufundat. Și-a început activitatea în 1911, pe RMS Olympic, navă de lux care s-a scufundat după coliziunea cu HMS Hawke. În aprilie 1921 a fost pe Titanic. Vaporul s-a scufundat după ce s-a lovit de un ghețar. S-a salvat cu mare noroc. Grație originilor argentiniene avea în obligație să-i îndrume pe pasagerii nevorbitori de limbă engleză. Iar una dintre pasagere, care nu a mai putut ajunge la o barcă de salvare, i-a plasat copilul, astfel că Violet a fost luată drept mama bebelușului și salvată. Patru ani mai târziu, în 1916, Violet s-a aflat și pe HMHS Britannic, un alt vapor celebru care s-a scufundat. Lovită la cap, Violet s-a salvat in extremis. În momentul în care a fost salvată, mai avea asupra ei doar periuța de dinți. Violet a precizat atunci că și-a luat periuța de dinți pentru că ar fi vrut să facă asta și când s-a scufundat Titanicul.
2. Ghinionista
Jeanne Rogers este poate cea mai ghinionistă persoană din lume. Totul a început în 1967, când femeia se afla într-o croazieră. A ieșit pe puntea umedă, pentru a face poze, a alunecat și a căzut în apă. Prietenul ei, în încercarea de a o salva, a alergat spre ea, a alunecat, a căzut și s-a lovit la cap, pierzându-și cunoștința. Respectivul și-a revenit abia după o oră și i-a povestit căpitanului ce s-a întâmplat, acesta din urmă întorcând vaporul pentru a o recupera pe Jeanne. În 1971 a fost lovită de fulger. I s-a topit lenjeria intimă, iar nervii i-au fost atât de afectați încât nu a mai putut purta pantofi niciodată. În 1973 a fost lovită din nou de fulger. În plus, în momentul în care înota în piscina unui celebru hotel din Hartford Connecticut, l-a rănit involuntar pe Fred Rogers, cunoscută vedetă de televiziune.
1. Ucis de glonțul înfipt într-un copac
Povestea lui Henry Ziegland pare desprinsă din filmele tragi-comice. Bărbatul a decis să se despartă de o femeie care, dezamăgită, și-a pus capăt zilelor împușcându-se. Fratele femeii a vrut să-și facă dreptate și s-a deplasat la casa lui Henry pentru a-l împușca. A tras, dar glonțul doar l-a șters pe Henry și s-a înfipt într-un copac. Henry, în speranța că atacatorul va pleca, s-a prefăcut mort. Fratele femeii, speriat, s-a sinucis. La câțiva ani după povestea respectivă, Henry a decis că este momentul să scape de copacul în care era înfipt glonțul. Dar a uitat că glonțul se află încă acolo și, în loc să taie copacul, a decis să-l arunce în aer. În momentul în care copacul a sărit în aer, glonțul a zburat și l-a ucis instantaneu.