Victorii in linie ale boxerilor romani

Apropo.ro / 04.04.2002, 09:07
Victorii in linie ale boxerilor romani
În prima gala a editiei a 31-a a "Centurii de Aur", boxerii din lotul national al României au trecut fara probleme de adversarii întîlniti Componentii lotului national care au urcat aseara în ringul Salii Polivalente, Sorin Tanasie (48 kg), Waldemar Cucereanu (54 kg), Adrian Nascu (60 kg),

În prima gala a editiei a 31-a a „Centurii de Aur”, boxerii din lotul national al României au trecut fara probleme de adversarii întîlniti

Componentii lotului national care au urcat aseara în ringul Salii Polivalente, Sorin Tanasie (48 kg), Waldemar Cucereanu (54 kg), Adrian Nascu (60 kg), Ion Ionut (63,5 kg) si Marian Simion (71 kg), s-au impus fara prea mari batai de cap în fata adversarilor întîlniti.

Tanasie l-a batut la puncte pe algerianul Cherif Saki, Cucereanu a trecut de moldoveanul Ruslan Harcomit, Nascu l-a învins pe un alt algerian, Hocine Ziani, iar Ion Ionut nu i-a lasat nici o speranta coreanului Chan Dong Lim. Acesta din urma nu a rezistat decît doua reprize în fata rafalei de pumni a românului, antrenorul asiatic fiind nevoit sa-si abandoneze elevul la sfîrsitul reprizei a doua.

De altfel, tehnicianul coreean s-a obisnuit sa arunce prosopul ieri, trei din cei patru boxeri ai sai terminînd meciurile învinsi înainte de limita. Cele mai mari probleme le-a avut, totusi, Cucereanu, elevul lui Francisc Vastag simtind din plin loviturile trimise de boxerul moldovean, pe care unii dintre spectatori chiar l-au vazut învingator.

În ultimul meci al galei, vicecampionul mondial Marian Simion nu a avut nevoie decît de doua reprize pentru a-l învinge pe Gheorghe Turcan (Moldova), arbitrii oprind lupta din cauza inferioritatii adversarului.

Premiile puse în joc de Iosif Armas, presedintele Federatiei Române de Box, au stîrnit interesul delegatiilor prezente la editia din acest an a „Centurii de Aur”. Unsprezece tari si-au trimis pugilisti la întrecerea gazduita de România, sportivii gîndindu-se la recompensele de 1.000 de dolari acordate învingatorilor si la cei 500 de dolari cu care vor fi rasplatiti finalistii. În total, la cele 12 categorii de greutate s-au înscris 96 de boxeri, dintre acestia 43 venind din Albania, Algeria, Cipru, Coreea de Sud, Germania, Grecia, Moldova, Rusia, Ucraina si Ungaria. Cea mai numeroasa delegatie a fost deplasata de Algeria, cu 9 sportivi. Gala de astazi va începe la ora 17:00.

Spectatori foarte putini

Editia a 31-a a Centurii de Aur a debutat ieri în Sala Polivalenta din Bucuresti într-un anonimat total. Doar 200 de spectatori au luat parte la prima gala, fapt ce i-a nemultumit total pe sefii FRB. „Sa mai zica cineva de acum încolo ca nu mai organizam turneul la Bucuresti! Pai în provincie se umple sala din prima zi, iar spectacolul este total”, a declarat unul dintre oficialii federatiei. Acesta a spus ca e ultima editie a Centurii care se va mai disputa în Capitala, urmînd ca la anul sa se organizeze cel mai probabil la Baia Mare sau la Buzau.

Jecev nu a uitat limba româna

La festivitatea de deschidere a „Centurii de Aur”, presedintele EABA, bulgarul Emil Jecev, a impresionat asistenta dupa discursul tinut în limba româna. „Mama mea, care s-a nascut si a trait în Cadrilater, m-a învatat româna si mi-a spus sa nu uit niciodata primii sapte ani de acasa”, a declarat Jecev, care a fost prezent la 24 din cele 31 de editii ale turneului „Centura de Aur”.

Sursa: www.prosport.ro