Victorie in fata gruzinilor

Apropo.ro / 08.04.2002, 09:46
Victorie in fata gruzinilor
România a învins sîmbata, la Tbilisi, Georgia (31-23), obtinînd a sasea victorie consecutiva în acest an din tot atîtea meciuri disputate CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR: Georgia - România 23-31 (6-28) Duelul antrenorilor francezi care pregatesc Georgia si România, Claude Soreil, respectiv

România a învins sîmbata, la Tbilisi, Georgia (31-23), obtinînd a sasea victorie consecutiva în acest an din tot atîtea meciuri disputate

CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR: Georgia – România 23-31 (6-28)

Duelul antrenorilor francezi care pregatesc Georgia si România, Claude Soreil, respectiv Bernard Charreyre, a fost cîstigat de ultimul, care a „citit” precum într-o carte tactica tehnicianului gazdelor. „Ne lipsesc atîtia jucatori din linia I, iar georgienii sînt mai puternici decît noi. Nu trebuie sa ne batem cu ei! Jucati pe aripi, alergati-i ca sa oboseasca!”, le-a spus Charreyre în vestiar.

„Secundul” Harry Dumitras, pe de alta parte, a pregatit si de aceasta data plansele cu strategia românilor, îndemnurile care trebuie respectate cu sfintenie. „Mare presing, nu-i lasam sa joace placaj jos, nu-i lasam sa se structureze”, sînt doar cîteva din „poruncile” scrise cu carioci colorate de fostul mare rugbyst român.

Pe teren, Petre Mitu, Tudor Constantin, Petru Balan si compania au respectat întocmai indicatiile. Au zburdat în prima repriza, reusind trei eseuri prin Sauan, Tincu si Brezoianu, iar Tofan a puctat prin toate procedeele: transformari, lovituri de pedeapsa, drop gol. „Dropul l-am dat cu stîngul, piciorul pe care-l folosesc doar sa ma urc în tramvai!”, glumea dupa meci stelistul.

Dupa 28-6 la pauza, românii s-au vazut deja cu sacii în caruta. În partea a doua însa, gruzinii au exercitat o presiune formidabila asupra buturilor echipei noastre, românii aparîndu-se cu disperarea înecatului de fiecare data. Chiar si dupa ce Tudor Constantin, care si-a anuntat retragerea dupa acest meci, a fost eliminat temporar pentru 10 minute, imediat dupa reluare, apararea noastra a rezistat eroic.

Fluierul de final al arbitrului italian i-a gasit pe români înlantuiti la mijlocul terenului într-o hora a bucuriei, ei facînd turul de onoare al stadionului cu trofeul cucerit pentru a doua oara dupa editia de acum doi ani, „stejarii” fiind felicitati de presedintele Federatiei Europene de Rugby, francezul Jean Pierre Baque, prezent la meci.

Sursa: www.prosport.ro