Victor Nemeş cu nervii întinşi la maximum

Apropo.ro / 16.04.2013, 14:00
Victor Nemeş cu nervii întinşi la maximum
Este dependent de adrenalină, Victor fiind instructor moto şi pilot, însă îl atrage şi bucătăria.

Are 35 de ani, este căsătorit şi are doi copii, dintre care unul este adoptat din Cambogia. Obişnuit cu emoţiile intense generate de viteză, Victor crede că la ”MasterChef” cel mai greu este să-ţi stăpâneşti nervii: ”A fost prima oară când am stat într-un stres total. Prima săptămână  a fost cea mai grea deoarece copiii mei erau bolnavi şi eram cu nervii întinşi la maximum. Cât despre juraţi, nu e chiar plăcut când se şterge cu tine pe jos, dar asta te face să fii mai bun, mai atent. Clar cea mai grea proba a fost cea cu peştele. Pentru mine a fost un carnagiu!”.

Ce crede despre juraţii emisiunii de la PRO TV? ”Chef Sorin – impecabil, Chef Florin – extrem de ambiţios, Chef Cătălin – cu mult gust”, ne lămureşte Victor, care ne-a mărturisit că, de când a apărut la ”MasterChef”… trebuie să gătească mai mult! De altfel, instructorul moto îşi doreşte să performeze în domeniu după terminarea show-ului de la PRO TV: ”Singura bucătărie în care o să lucrez o să fie a mea!”.

Paste conchiglie (cochilii) cu mazăre şi bacon

Ingrediente: 350 g  de conchiglie , 150 g bacon, o ceapă medie, 250 ml smântână dulce (35%), 300 g mazăre prefiarta congelată, 50 g parmezan.

Mod de preparare: Paştele se vor fierbe în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe cutie. Ceapă se taie cubuleţe. Baconul se va tăia fâşii subţiri. Se râde parmezanul. Într-o tigaie încăpătoare vom sota ceapă cu puţin ulei de măsline până se înmoaie. Când ceapă este înmuiata vom adăuga baconul, care se căleşte până prinde culoare. Se adăugă mazărea şi se sotează pentru 5-6 minute până este şi aceasta făcută. Se scurg paştele păstrând un pahar de apă din apă în care au fiert. S-ar putea să avem nevoie pentru sos. Când mazărea este făcută, adăugaţi smântână dulce şi parmezanul şi amestecaţi uşor timp de 1 minut. Adăugaţi paştele şi lăsaţi să scadă smântână pentru încă un minut sau două. Verificaţi şi asezonaţi cu sare şi piper. Dacă a scăzut prea mult sosul, puteţi să adăugaţi  puţină apă din care au fiert paştele.