Velicu in veston de politai

Apropo.ro / 03.04.2002, 09:58
Velicu in veston de politai
Suspendat pentru doi ani dupa ce a fost depistat pozitiv la Jocurile Bunavointei din 2001, Marian Velicu s-a angajat ca plutonier în Politie la Sectia 12 din Bucuresti Vicecampion mondial la categoria 48 de kilograme, la Belfast, în 2001, românul Marian Velicu nu va mai putea urca în ring

Suspendat pentru doi ani dupa ce a fost depistat pozitiv la Jocurile Bunavointei din 2001, Marian Velicu s-a angajat ca plutonier în Politie la Sectia 12 din Bucuresti

Vicecampion mondial la categoria 48 de kilograme, la Belfast, în 2001, românul Marian Velicu nu va mai putea urca în ring pîna în septembrie 2003, dupa ce a fost gasit dopat la Jocurile Bunavointei de la Brisbane.

„Am fost depistat pozitiv cu furosemid, un medicament pe care l-am luat pentru a slabi înaintea competitiei din Australia. Mai aveam doua kilograme ca sa intru în categorie si nu le puteam da jos în ruptul capului. Am recurs la acel diuretic folosit pentru slabire, dar în final solutia m-a costat scump”, a declarat Velicu, a carui suspendare a fost dictata de Federatia Internationala de Box Amatori.

Pentru ca nu va mai avea voie sa boxeze în nici o competitie oficiala sau neoficiala pentru înca un an si jumatate, Velicu a hotarît sa se angajeze în aceasta perioada. „Timpul va trece asa mult mai repede. Nu voi renunta nici la antrenamente pentru ca vreau sa demonstrez în momentul în care voi reveni ca tot eu sînt de la 48 de kilograme!”, a glumit Marian.

Legitimat la Dinamo, pugilistul medaliat cu bronz la Europenele de la Tampere din 2000, l-a rugat pe antrenorul Valentin Vrînceanu sa-i gaseasca un post în Politie, Velicu avînd gradul de plutonier. „Am fost anuntat ca pe 15 aprilie voi primi ordinul de angajare la Sectia 12 de Politie. Am fost deja acolo si am facut cunostinta cu baietii, care mi-au spus ca ma asteapta sa devin unul de-al lor. Eu le-am transmis, la rîndul meu, ca se pot bizui pe mine, chiar daca am doar 1,59 metri si ceva mai mult de 50 de kilograme”, a adaugat Velicu.

Întrebat ce va face concret cînd va avea în fata un infractor periculos, Marian a spus rîzînd: „Dar ce, frate, dupa 17 ani de box crezi ca nu stiu sa ma apar? De cînd s-a inventat fuga sînt primul la bataie!”.

Si-a cumparat apartament

La Campionatele Mondiale ce au avut loc anul trecut la Belfast, în Irlanda de Nord, Marian Velicu s-a calificat în finala. În ultimul act însa, românul nu a urcat în ring, cubanezul Yan Barthelemy cîstigînd prin neprezentarea adversarului. Pentru medalia de argint el a fost recompensat de Ministerul Tineretului si Sportului cu aproximativ 10.000 de dolari, suma cu care si-a achizitionat acum doua saptamîni un apartament cu doua camere.

Sursa: www.prosport.ro