Velicu a fost suspendat pe doi ani

Apropo.ro / 14.02.2002, 10:33
Velicu a fost suspendat pe doi ani
Pugilistul Marian Velicu, depistat pozitiv la Jocurile Bunavointei din Australia, de anul trecut, a fost exclus din orice competitie pîna în septembrie 2003 Biroul Federal al FRB a ratificat, aseara, decizia Federatiei Internationale de Box de a-l suspenda pentru o perioada de doi ani pe

Pugilistul Marian Velicu, depistat pozitiv la Jocurile Bunavointei din Australia, de anul trecut, a fost exclus din orice competitie pîna în septembrie 2003

Biroul Federal al FRB a ratificat, aseara, decizia Federatiei Internationale de Box de a-l suspenda pentru o perioada de doi ani pe vicecampionul mondial Marian Velicu, depistat pozitiv cu furosemid la Jocurile Bunavointei, ce au avut loc în septembrie 2001, la Brisbane.

„În viata este greu sa iei astfel de decizii, mai ales cînd lovesti în oameni. Pentru mine, Velicu ramîne un mare sportiv, care a adus faima României. Îl respect în continuare, dar a gresit si trebuie sa plateasca pentru asta. Ne supunem regulamentelor internationale si de aceea am fost de acord sa-l suspendam pentru doi ani, începînd din 5 septembrie 2001”, a declarat presedintele federatiei, Iosif Armas. Acesta a adaugat însa ca forul pe care îl conduce va depune o contestatie la Tribunalul Sportiv de la Lausanne.

„Sper ca acolo sa se tina cont de faptul ca Velicu a luat acea pastila de furosemid nestiind ca este pe lista substantelor interzise. În plus, efectele acestui medicament slabesc puterea boxerului si nu o întaresc”.

Presedintele FR Box a mai precizat ca Biroul Federal a hotarît ca toti antrenorii loturilor nationale sa fie înstiintati în scris care sînt substantele de pe lista produselor interzise de Comitetul International Olimpic (CIO). De asemenea, fiecare pugilist, component al lotului national, trebuie sa semneze un angajament, prin care se obliga sa nu consume substante interzise.

„Si pîna acum au existat liste, dar fac acest lucru preventiv. În plus, daca de acum încolo se va mai consemna vreun caz de dopaj, vor fi trasi la raspundere si antrenorii”, a spus Armas. Reprezentantii federatiei au mentionat ca au înstiintat si Comitetul Olimpic Român despre cazul lui Marian Velicu, dar ca nu au primit înca un raspuns. Conform unei hotarîri a COR, orice sportiv român depistat pozitiv va fi suspendat pe viata din lotul olimpic al României.

Sursa:www.prosport.ro