Annes este înnebunită după dulciuri, iar pentru această vară ne recomandă o reţetă delicioasă şi răcoritoare din banane.
Spumă de banană
Ingrediente: 8 banane, albuşurile de la 2 ouă, un pahar cu smântână dulce, 2 pahare zahăr pudră, ciocolată rasă.
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui robot de bucătărie, pasează bine bananele şi adaugă smântana dulce, până la obţinerea unei paste cremoase. Cu un mixer, bate albuşurile împreună cu zahărul pudră. Trebuie să rezulte o bezea tare, pufoasă. Fuzionează cele două mixturi şi aşează spuma de banane în boluri, la răcit. Serve;te cu ciocolată rasă deasupra, pentru un plus de aromă!
De când a devenit mămică, Oana Andoni acordă o mare atenţie alimentaţiei sănătoase. Acum vine cu o reţetă simplă şi rapidă pentru zilele călduroase care urmează.
Iaurt cu musli
Ingrediente: 400 gr iaurt simplu, 100 gr fructe uscate, 50-100 gr fulgi de ovăz, lapte, scorţişoară.
Mod de preparare: Se încălzeşte uşor laptele şi se toarnă peste fructele uscate cât să le acopere. Se lasă să stea măcar 15 minute. Apoi, se scot fructele uscate şi se pun într-un borcan de 800 ml. Se adaugă şi 3-4 linguri din laptele în care s-au înmuiat. Se mixează cu blenderule vertical până obţinem o pastă. Se adaugă iaurtul şi scorţişoară peste piureul de fructe şi se mixează bine cca 1 minut. În restul de lapte rămas, se pun fulgii de ovăz la înmuiat măcar 30 minute. Când ovăzul a absorbit tot laptele, se adaugă în amestecul de iaurt şi se omogenizează bine.Se poate consuma imediat sau se închide borcanul cu capac şi se păstrează la frigider.
Crina Matei are o reţetă specială de tort cu cremă de zahăr ars. Se vede treabă că actriţa preferă provocările în locul lucrurilor simple şi uşor de făcut.
Tort cu cremă de zahăr ars:
Ingrediente: 4 gutui / 4 mere, 200g nuci sfărâmate şi prăjite, 12 ouă, 21-22 linguri zahăr, 4 linguri făină, 1 l lapte, 500 ml smântână pentru frişcă, scorţişoară, 1 lingură lămâie rasă, vanilie, rom, 1/2 plic bicarbonat stins cu 1 lingură oţet / un praf de copt, 1/2 linguriţă sare, 1 lingură ulei, 1 lingură unt /margarină.
Mod de preparare
O cratiţă tapetată cu zahăr caramelizat se unge cu unt apoi pe fund se aşază merele tăiate felii. Se taie 4 gutui în cubuleţe şi se călesc cu 2 linguri de zahăr până se înmoaie şi se adaugă un praf de scorţişoară. Apoi se lasă la răcit. Nucile sfărâmate în prealabil se prăjesc.
A. Primul strat al tortului: Se bat spumă 8 ouă cu 8 linguri de zahăr şi se adaugă lămâia rasă şi vanilia. Se amestecă cu laptele şi se pune în vasul de mai sus, la foc potrivit. Crema de zahăr ars este gata în momentul când are culoarea brun închis.
B. Al doilea strat: Se vor pune gutuile pregătite peste stratul de cremă de zahăr ars atunci când aceasta este gata, împreună cu 100 g nuci presărate. Se lasă la cuptor, la foc mic.
C. Al treilea strat: Se despart 4 ouă în galbenuşuri şi albuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu sarea şi uleiul. Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă 4 linguri zahăr şi 4 linguri de făină amestecată cu praful de copt. În vasul cu gălbenuşuri, se pune bicarbonatul şi o lingură de oţet. Va creşte compoziţia şi se va forma o spumă care se adaugă la albuşuri şi se amestecă uşor cu puţin rom. Compoziţia obţinută se pune peste cele două straturi deja formate şi se mai lasă câteva minute la cuptor până prinde culoare. Tortul obţinut se poate răsturna în 15-30 minute de la scoatarea din cuptor şi se lasă la răcit.