Daca friptura de porc este prea grasa, varza vine sa echilibreze aceasta reteta gustoasa.
Ingrediente
1 varza acra, 1 ceapa, 300 g costita afumata, cimbru, 1 ardei gras, 4-5 felii de carne ca pentru snitel, 300 g carnaciori afumati, ulei, 3 rosii, smantana, marar verde, cimbru, piper boabe, sare, piper macinat.
Preparare:
Varza acra se taie fideluta, ceapa – rondele, iar costita – cubulete. Se calesc, in putin ulei incins, ceapa si costita, apoi se adauga varza murata. Cand s-au inmuiat toate, se adauga piper boabe, cimbru si sare, daca mai este cazul. Feliile de carne se bat ca pentru snitel, se condimenteaza cu sare si piper, se asaza pe fiecare felie cate un carnacior si o felie de rosie, apoi se ruleaza. Se prind cu scobitori ca sa nu se desfaca. Rulourile de carne se amesteca cu varza si se rumenesc la cuptor 45 de minute.