Va fi rezerva Marius Urzica?

Apropo.ro / 11.04.2002, 09:51
Va fi rezerva Marius Urzica?
Campionul olimpic si mondial la cal cu mînere e afectat de faptul ca, înainte cu doua saptamîni de CE, nu a fost anuntat daca este inclus sau nu în lotul României. Desi pîna la Campionatele Europene de la Patras au mai ramas doar doua saptamîni, lotul masculin al României nu a fost comunicat

Campionul olimpic si mondial la cal cu mînere e afectat de faptul ca, înainte cu doua saptamîni de CE, nu a fost anuntat daca este inclus sau nu în lotul României.

Desi pîna la Campionatele Europene de la Patras au mai ramas doar doua saptamîni, lotul masculin al României nu a fost comunicat oficial de forul de specialitate. Liderul echipei noastre, campionul olimpic si mondial Marius Urzica, nu a fost anuntat pîna la aceasta ora de oficialii federatiei daca va face deplasarea în Grecia, iar daca se va întîmpla acest lucru, la ce aparate va evolua.

„Ma simt bine, nu mai am probleme la umar sau coloana, mai ales dupa tratamentul cu infiltratii pe care l-am facut la începutul anului, în Germania. Desi le-am demonstrat federalilor ca sînt apt, nu au vrut sa ma lase sa particip la Internationalele României de la Ploiesti, unde sînt sigur ca as fi obtinut trei medalii de aur. Am stat în tribuna. Nici nu îmi vine sa ma pregatesc cînd vad ce se întîmpla”, a declarat ieri, pentru ProSport, Marius Urzica.

El se afla acum în Bucuresti si se pregateste pentru plecarea în Germania, unde sîmbata va participa la o gala demonstrativa, cu prilejul împlinirii a 100 de ani a clubului TV Bargau, la care este legitimat.

Marius, care a obtinut nota 10 la Grand Prix-ul de la Glasgow (decembrie 2001) în proba sa favorita, cal cu mînere, este afectat de o declaratie a presedintelui FRG, Nicolae Vieru. „Am înteles ca domnul Vieru ar fi spus dupa concursul de la Ploiesti ca e multumit ca Suciu si-a demonstrat valoarea si e bine ca lotul României are o rezerva buna la cal cu mînere pentru Europene. Adica eu. Mie, personal, nu mi-a spus asa ceva. M-a sunat luni si mi-a spus doar sa stau linistit, ca totul va fi bine. Totusi, mie nu-mi spune nimeni ceva concret. Merg în Grecia, la ce aparate evoluez sau nu merg deloc? Ma simt de parca nu as fi facut nimic în ultimii patru ani pentru România”.

Gimnastul spune ca este pregatit pentru a evolua la trei aparate, cal cu mînere, paralele si bîrna. „Ma simt bine si nu vad ce m-ar împiedica sa concurez si sa cîstig medalii pentru România. Asta îmi doresc cel mai mult!”, a încheiat campionul olimpic si mondial, precizînd ca nu crede ca „sahul” în care îl tine federatia ar putea fi o încercare eleganta de a-i pregati retragerea.

Sotia îl asteapta la Bistrita

Georgeta, sotia lui Marius, se afla la Bistrita, unde supravegheaza ultimele lucrari de interior la casa pe care au construit-o în zona rezidentiala a orasului. „Mi-as dori mult sa fie si Marius aici, mai ales ca am vrea sa ne petrecem Pastele în casa noua, dar acum nu e posibil din cauza concursurilor”.

Gimnastul crede ca pîna dupa CE din Grecia nu poate fi vorba sa ajunga acasa, la Bistrita, desi „mi-as dori cîteva zile de liniste”.

Sursa: www.prosport.ro