Urzica merge la Europene

Apropo.ro / 17.04.2002, 10:01
Urzica merge la Europene
Marius Urzica crede ca FRG stabilise de la început ca el sa mearga la CE de la Patras. El spune ca a fost o miscare tactica de-a oficialilor pentru a-i stimula pe ceilalti sportivi. Apele s-au linistit. Saptamîna trecuta, Marius Urzica, absent de la Internationalele României de la Ploiesti,

Marius Urzica crede ca FRG stabilise de la început ca el sa mearga la CE de la Patras. El spune ca a fost o miscare tactica de-a oficialilor pentru a-i stimula pe ceilalti sportivi.

Apele s-au linistit. Saptamîna trecuta, Marius Urzica, absent de la Internationalele României de la Ploiesti, se declara afectat de faptul ca nu fusese înca anuntat daca va lua parte sau nu la Campionatele Europene de la Patras (26-28 aprilie). Gimnastul a terminat cu problemele pe care le-a avut la umar si la coloana vertebrala, pentru care a facut un tratament cu infiltratii urmat la începutul acestui an, în Germania. Acum, lucrurile sînt clare. Medaliatul cu aur în proba de cal cu mînere de la Jocurile Olimpice de la Sydney va lua drumul Greciei pentru competitia continentala.

„Se pare ca oficialii federatiei si antrenorul Dan Grecu stiau de la bun început ca voi face deplasarea la Europene. A fost mai degraba o miscare strategica, pentru a-i pune la lucru pe ceilalti componenti ai lotului. Sa-i faca sa nu se culce pe o ureche, sa-i tina în priza”, a spus Marius, care banuia, la un moment dat, ca prin tacerea privind plecarea lui la Europene i se pregateste o retragere eleganta din sportul de performanta.

Alaturi de Marius Urzica, din echipa României vor mai face parte Marian Dragulescu, Dan Potra, Ioan Suciu si Constantin Covaci. „Eu zic ca mergem acolo cu cei mai în forma gimnasti ai momentului si cred ca o sa facem treaba buna. La fiecare aparat avem cîte trei oameni care se descurca foarte bine. Cel putin în întrecerea pe echipe nu concep ca România sa nu urce pe podium”, a adaugat Urzica. Campionul olimpic si mondial se antreneaza normal si se va prezenta, în zilele urmatoare, la cîteva verificari medicale. Luni, lotul masculin va pleca înspre Patras.

Coordonatorul echipei masculine a României, Dan Grecu, a spus ca obiectivul propus de FRG este unul usor de atins. „Trebuie sa ne întoarcem în tara cu doua medalii, ceea ce mi se pare simplu, deoarece multe dintre exercitiile gimnastilor nostri au grad maxim de dificultate, avînd nota de pornire 10”.

În întrecerea pe echipe, federatia cere sportivilor sa se claseze pe unul din primele sase locuri. Dublul campion mondial de la Gent, Marian Dragulescu, a spus ca pleaca în Grecia cu acelasi exercitiu la sol care i-a adus aurul anul trecut, dar ca l-a îmbunatatit si îl executa mai bine.

Sursa: www.prosport.ro