Concepția guvernului este că serviciile derivate din monopoluri naturale – gaz, electricitate, apă – ar trebui să se afle în subordinea autorităților centrale sau locale și să opereze ca instituții non-profit, a explicat Janos Fonagy, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.
Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.
E.ON, RWE, EFD, GDF Suez sau Eni sunt companiile străine care au participații importante în companiile ungare din sector. „Profitul rezultat din activitatea decentă a corporațiilor n-ar trebui să fie vărsat ca dividend, ci reinvestit în operațiuni, întreținere și ameliorarea serviciilor”, a spus Fonagy.
Luna trecută, premierul ungar Viktor Orban a declarat că statul negociază răscumpărarea a 6-7 companii de utilități privatizate în trecut, iar o lege prin care furnizorii de servicii de utilități publice vor deveni companii nonprofit ar putea să ajungă în parlament în primăvară.
În ianuarie, guvernul a impus deja o reducere cu 10% a tarifelor la energia pentru consumatorii casnici și vrea să opereze noi reduceri luna viitoare.
Citește mai mult despre politica maghiară în domeniul energiei pe BusinessMagazin.