Unde se va filma sezonul 2 al serialului Wednesday și când este estimată lansarea pe streaming

De: ApropoTV.ro / 04.12.2023, 14:08
Unde se va filma sezonul 2 al serialului Wednesday și când este estimată lansarea pe streaming

Celebrul serial Wednesday, al cărui prim sezon s-a lansat în noiembrie 2022, s-a dovedit un succes impresionant, luând în calcul atât audiențele, cât și valurile de reacții pozitive din mass-media și de pe rețelele sociale. Continuarea era confirmată de către platforma de video streaming online Netflix, dar abia acum au apărut date cu privire la startul filmărilor pentru sezonul 2.

Potrivit revistei Variety și site-ului de specialitate Deadline, care se bazează de obicei pe surse de încredere de la Hollywood, filmările pentru cel de-al doilea sezon al serialului Wednesday, regizat de legendarul Tim Burton, ar urma să înceapă în luna aprilie 2024. În aceste condiții, lansarea noilor episoade ar putea fi estimată pentru prima parte a anului 2025.

 

 

Irlanda, aleasă în locul României

Cele 8 episoade din primul sezon al producției Wednesday au fost filmate în România, în perioada septembrie 2021 – martie 2022. Au fost alese locații precum Palatul Cantacuzino, Gara din Sinaia, Casa Monteoru și Sera Veche a Grădinii Botanice din București, dar cele mai multe scene s-au filmat folosind decoruri special concepute la studiourile Buftea.

Potrivit presei americane, care citează surse apropiate de industria cinematografică, sezonul 2 din Wednesday nu va mai fi filmat în țara noastră, ci într-un alt stat european. Aparent, Irlanda a fost aleasă de această dată, deși nu există încă o confirmare oficială în acest sens.

Serialul Wednesday readuce în centrul atenției celebra franciză The Addams Family, care cuprinde lungmetraje și chiar un serial de tip sitcom lansat în anul 1964. Interesant este că, în cadrul filmului de comedie – groază Familia Addams din anul 1991, actrița Christina Ricci a jucat rolul lui Wednesday Addams. În noul serial produs pentru Netflix, aceasta interpretează principalul personaj negativ al primului sezon, Marilyn Thornhill.

Universul The Addams Family cuprinde inclusiv șapte jocuri video bazate pe seriale și filme de televiziune din cadrul francizei, lansate între 1989 și 2022. Există și un joc de cazino online intitulat The Addams House, video slot lansat de X Play în anul 2019. Cel mai probabil, succesul serialului Wednesday va activa din nou producătorii de jocuri video în următorii ani.

 

Record pe platforma de streaming

Unul dintre cele mai populare seriale lansate de Netflix, Wednesday a devenit rapid serialul în limba engleză cu cele mai multe ore vizionate pe platforma de streaming, cu un record de 341 de milioane de ore. Wednesday, fiica familiei Addams, este personajul principal, rol interpretat de actrița Jenna Ortega.

Aceasta s-a declarat încântată de experiența sa în România: „Am întâlnit unii dintre oamenii mei favoriți de pe planeta asta acolo. Cred că oamenii de acolo sunt minunați și e foarte frumos și locul unde se află școala noastră (Academia Nevermore). Este cool fiindcă am filmat la castele adevărate și unul din locuri a fost Sinaia, unde totul părea făcut în Photoshop”.

Din distribuţia primului sezon au mai făcut parte Catherine Zeta-Jones și Luis Guzmán, de asemenea actori foarte apreciați, cu apariții în numeroase producții cinematografice de top. Serialul inspirat din Familia Addams a stârnit valuri de reacții mai ales în social media, pe platforme precum Tik Tok sau Instagram, dovedindu-se o atracție de top în rândul publicului tânăr.

Presa din România a scris încă de la finalul anului trecut că sezonul 2 al serialul Wednesday nu va mai fi filmat în țara noastră, menționând că producătorii serialului ar fi fost nemulțumiți de partea de costuri, dincolo de cele prevăzute inițial cu partenerii locali. Totuși, în mod oficial, toate persoanele implicate în producția Wednesday au avut numai cuvinte de laudă despre colaboratorii lor din România.