Unde se câștigă cel mai bine în România, în afara Bucureștiului

14 05. 2015, 11:00

Totodată, salariile medii nete ale angajaților din această regiune au depășit valoarea de 2.000 de lei brut pe lună, înregistrând o creș­tere de 16% în intervalul analizat, arată datele centralizate de ZF pe baza celei mai recente cercetări statistice publicată de Institutul Național de Statistică (INS).

„Soldul” angajărilor făcute în cei patru ani analizați în cercetarea INS arată că, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, în perioada 2010- 2013 numărul de locuri de muncă a crescut cu circa 67.000. Dacă vestul țării a avut cea mai bună dinamică din punctul de vedere al noilor angajări cumulate cu creșterile salariale semnificative, statisticile arată că cele mai multe locuri de muncă au fost create totuși în regiunea Centru (care cuprinde județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu), unde s-au făcut 29.600 de angajări în intervalul analizat.

Unul dintre angajatorii din regiunea Centru care a făcut recrutări în această perioadă este banca Raiffeisen, care a deschis un centru operațional la Brașov, unde în 2012 și 2013 au fost transferate de la București activități operaționale precum procesarea tranzacțiilor, a popririlor, activități de call center, analiză și administrarea creditelor persoane fizice și colectarea creditelor.

„La finalul anului 2010 am deschis centrul operațional de Brașov pe care l-am dezvoltat și în anii următori, prin diversificarea activităților realizate. În prezent, centrul are 530 de an­gajați. Nu previzionăm o creștere spectaculoasă a numărului de salariați în următoarea pe­rioadă, deși angajări se fac tot timpul, ca urmare a specificului acestui sector care are o fluctuație mai mare de personal”, a spus Corina Vasile, directorul de comunicare al Raiffeisen Bank.

Citeste mai mult aici!