Unde să îţi duci partenerul, de Sf. Valentin! 10 locuri romantice din Bucureşti

13 02. 2015, 13:01

În Bucureşti există o mulţime de locuri romantice şi evenimente care să facă din această zi una de neuitat.

Un concert, o piesă de teatru, o cină romantică, o cameră la un hotel, un loc mai special din centrul oraşului, unde să o/îl săruţi – cum ar fi singura stradă cu trepte din Capitală – sau o seară plăcută într-un pub din Centrul Vechi…

1)  Oferta Valentine’s Day Trattoria Vivaldi – West Plaza Hotel
14 Februarie (19:00) – 15 Februarie
Str. Rostogolea Gheorghe, Nr. 12, Sector 6 – Langa Mall Plaza Romania

FOTO: vinsieu.ro

Dacă vrei sa iti petreci Ziua Indragostitilor alaturi de jumatatea ta intr-o locatie rafinata, intima si plina de romantism, West Plaza Hotel si Trattoria Vivaldi iti ofera cazare în noaptea de 14/15 februarie 2015 şi preparate sofisticate si bauturi fine, toate intr-un decor elegant si romantic, scrie site-ul vinsieu.ro.

Oferta:

Cina romantica 2 persoane 179 lei ce contine:
– gustare rece
– fel principal
– desert
– si un pahar de vin alb/rosu

Pachet Cupidon 389 lei:
– cina romantica pentru 2 persoane
– o noapte de cazare la West Plaza Hotel – camera aranjata cu petale de trandafir si lumanari

Mai multe detalii, pe www.trattoriavivaldi.ro

2) The Grand Avenue – Love is in the air: Celebrează magia dragostei în inima oraşului
Calea 13 Septembrie nr. 90


 
The Grand Avenue celebrează Valentine’s Day printr-o serie de momente şi oferte speciale, dedicate tuturor celor care îi trec pragul , în perioada 9-15 februarie 2015.

Astfel, sub deviza “Love is in the air”, complexul se transformă într-un loc care omagiază iubirea, un loc în care cuplurile se vor simţi răsfăţate şi în care vor putea petrece momente cu adevărat romantice.

Timp de câteva zile, roşul va fi culoarea dominantă, întreaga clădire fiind luminată la exterior în culoarea pasiunii.

La interior, The Grand Avenue va avea parte de un decor unic, tocmai pentru a sublinia importanţa acestui sentiment în viaţa noastră de zi cu zi: aranjamentele florale şi mesajele de dragoste de la tot pasul vor aminti celor care vizitează The Grand Avenue că ne apropiem de momentul în care este important să ne reînnoim jurămintele sau să ne dovedim dragostea faţă de persoana iubită.

Toate magazinele din cadrul The Grand Avenue vor avea disponibile, în această perioadă, produse şi servicii
 speciale, dedicate celor care vor să ofere persoanei iubite un cadou cu adevărat memorabil, iar restaurantele vor pregăti meniuri deosebite pentru cei care doresc să îşi surprindă partenerul cu o cină romantică de Valentine’s Day.

Mai multe detalii, pe https://www.facebook.com/events/796583193722226/

3) Seară cu mâncare şi vin franţuzeşti, plus şansonete live
The Wine Bistro, 14 februarie
Calea Victoriei 155 (zona Piaţa Victoriei)

Pe 14 februarie, la The Wine Bistro (Piaţa Victoriei/Calea Victoriei 155), Ziua Îndrăgostiţilor este sărbătorită cu mâncare şi vinuri gourmet de inspiraţie franţuzească, acompaniate de reprize de şansonete interpretate live de Le Gros Calin.

Cuplurile pot savura pâine cu capere şi ceapă dulce, fougasse cu măsline verzi cu unt rose, cocquelet de bretagne gătit în vin roşu, cu mesclun, vită bourguignon cu inimioare de cartofi mov sau tort Coeur d’amandine. Printre vinurile alături de care se servesc aceste mâncăruri se numără Arrogant Frog Chardonnay-Viognier, Baron Edmond de Rotschild Chateau des Laurets sau cocktailul Reve de Normandie.

Preţ: 170 lei/persoană

Rezervări: 0744 481 307 sau victoriei@vinexpert.ro

Mai multe detalii, pe https://www.facebook.com/winebistrovinexpert?ref=br_rs

4) Strada Xenofon – singura cu trepte din Bucureşti
Sector 4 – lângă Parcul Carol

FOTO: evz.ro

În apropierea Parcului Carol din Capitală există o stradă îngustă pe care niciodată nu a mers nicio maşină, pentru că are trepte, în jur de 70, fiind unicat în Bucureşti.

Strada Xenofon, căci despre ea este vorba, e veche de 220 de ani şi a fost unul dintre locurile preferate de mai toţi bucureşteni, în trecut, pentru promenadă. Se află pe Dealul Filaret, aproape de intrarea în Parcul Carol. Poartă numele grecului Xenofon (427 – 355 î.Hr.), filosoful soldat care a scris celebra Anabasis, în care este descrisă aventura întoarcerii spre casă, prin mijlocul Imperiului Persan, a unei armate de 10.000 de mercenari greci.

Anul trecut, în luna iulie, ea a fost pictată de către artistul plastic Eva Radu, treptele fiinid decorate cu cele mai importante edificii din Bucureşti: Ateneul Român, Arcul de Triumf, Mausoleul din Parcul Carol, Casa Poporului, Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Ţăranului Român, Teatrul Naţional şi Opera Naţională. Pe care, desigur, le puteţi vizita.

FOTO: b365.ro

Pictoriţa Eva Radu a pictat Strada Xenofon, care duce către Dealul Filaret şi Hotelul Carol Park, în şapte zile, în cadrul proiectului socio-cultural „Bucureşti la scară”, susţinut de agenţia Iniţiative.

5) Romeo şi Julieta
Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”
Bd. Octavian Goga, nr. 1, sector 3

FOTO: operata.ro


Programul Casei de bilete
Marţi – Sâmbătă: 11.00 – 19.00
Duminică: 14.00 – 19.00
Luni: închis

bilete@opereta.ro

Musicalul „Romeo şi Julieta”, creat de Gérard Presgurvic, a avut premiera pe scena Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian” în aprilie 2009, fiind primul musical pop-rock montat de o instituţie profesionistă de teatru muzical din ţară.

Producţia a fost primită cu succes atât în rândul publicului, cât şi al criticii de specialitate, care a numit musicalul „Spectacolul anului 2009” în cadrul Galei Premiilor Anuale ale Revistei „Actualitatea Muzicală”, ediţia a XX-a.

Credit foto: GIN PHOTO – cu Lucian Ionescu şi Diana Nitu


Având la bază celebra poveste de dragoste scrisă de William Shakespeare, „Romeo et Juliette: de la Haine à l’Amour” (titlul francez original), musicalul nu se abate de la intriga originală, însă o repoziţionează şi traduce în zilele noastre.

Romeo şi Julieta sunt doi tineri care trăiesc într-o dramă universal valabilă, transmisă publicului prin ritmuri de pop-rock, cu versuri accesibile şi recognoscibile în limbajul tinerilor de astăzi. Opţiunea lui Gérard Presgurvic pentru subiect, precum şi transformarea acestuia sunt surprinse în următoarea declaraţie: „Este cea mai romantică şi tragică piesă din istoria literaturii.

Este greu să găseşti un subiect mai bun pentru un musical bun. Are toate ingredientele necesare: ură, dragoste, neînţelegere, destin, moarte, nuntă, libertate. Dincolo de toate acestea, am încercat să folosesc această poveste pentru a descoperi sentimente noi, dar universal valabile, în mine şi în ceilalţi.”

Credit foto: GIN PHOTO – cu Lucian Ionescu şi Diana Nitu

Producţia acestui spectacol a reprezentat cea de-a doua colaborare a instituţiei muzicale bucureştene cu Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta (după opereta „Văduva veselă”), fiind parte a programului Opereta Deschisă, ce presupune parteneriate pe termen lung cu instituţii din străinătate, schimburi de experienţă şi rezidenţe culturale.

Beneficiind astfel de aportul echipei de creaţie din Ungaria, versiunea română a musicalului este similară celei maghiare, păstrând structura muzicală, coregrafia şi costumele folosite în montarea de la Budapesta, ceea ce a permis ulterior o colaborare inedită – o montare bilingvă româno-maghiară a musicalului, cu participarea soliştilor din ambele instituţii muzicale.

DISTRIBUŢIE

Romeo: Jorge (George Papagheorghe)/ Lucian Ionescu
Julieta: Diana Niţu/Cristina Bleandură
Lady Montague: Neli Niculae/ Adina Sima
Lady Capulet: Georgiana Mototolea/ Amelia Antoniu
Capulet tatăl: Orest Pîslariu-Ranghilof / Stefan Popov
Mercuţio: Victor Bucur/ Filip Ristovski
Benvolio: Adrian Nour/ George Călin
Tybalt: Ernest Fazekas
Doica: Claudia Măru-Hanghiuc/ Raluca Stoica/ Mioara Manea-Arvunescu
Părintele Lorenzo: Demeter Andras/ Nicolae Lupu
Paris: Florin Budnaru/ Matei Chioariu
Prinţul din Verona: Cătălin Petrescu/ Daniel Iordăchioae

Cu participarea Baletului, Corului şi Orchestrei Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”

DETALII SPECTACOL

Spectacolul anului 2009 – în cadrul Galei Premiilor Anuale ale Revistei Actualitatea Muzicală, ediţia a XX-a

Musical de Gérard Presgurvic
După piesa omonimă de William Shakespeare
Regia: KERO® – Kérenyi Miklós Gábor
Traducerea: Ernest Fazekas
Dirijor: Balázs Stauróczky

Maestru de cor: László Kéringer, Gabriel Popescu
Coregrafia: Eva Duda
Decorul: Bela Gotz
Costumele: Rita Velich
Lighting Design: Peter Somfai
Asistent de regie: Raluca Popa
Producator delegat general: George Calin

Partener coproducţie: Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta

Mai multe detalii, pe opereta.ro

6) Cinema
Propunere: „Cincizeci de umbre ale lui Grey/Fifty Shades of Grey”

De Ziua Îndrăgostiţilor, se lansează cel mai aşteptat film al anului, drama „50 de umbre ale lui Grey/Cincizeci de umbre ale lui Grey/Fifty Shades of Grey”.

VEZI AICI SYNOPSIS , FOTO & TRAILER

Povestea filmului – inspirat de bestseller-ul mondial al autoarei britanice Erika Leonard, care semnează cu pseudonimul E.L. James – îi are în centru pe studenta Anastasia Steele şi un cuceritor şi misterios om de afaceri, Christian Grey, între care se leagă o relaţie plină de erotism, dar şi secrete întunecate.

Filmul rulează la toate  cinematografele importante din Bucureşti!

7) Concert Holograf
Club Bamboo, 14 februarie

Holograf vor fi cupidoni de Valentine’s Day şi vor avea un concert în Bamboo, pe data de 14 martie 2015.

Printre piesele ce vor fi cântate de celebra formaţie se vor număra  “Cât de departe”, “Dacă noi ne iubim”, “Banii vorbesc”, “Ţi-am dat un inel”, “Roua dimineţii” şi “Întoarce-te acasă”. Intrarea este liberă!

Mai multe detalii, pe www.bambooclub.ro

8) ”Două liniuţe” de Lia Bugnar
Godot Cafe Teatru, 14 februarie

O comedie dulce-amară despre a fi sau a nu fi responsabil, a fi sau a nu fi îndrăgostit, despre bănci, gânduri stinghere şi alte lucruri neaşteptate care au multe de povestit… Cami aşteaptă un inel… sau un copil?

Regia: Lia Bugnar
Costume: Dorin Negrău
Butaforie: Cătălin Grigorescu

VEZI AICI detalii despre distribuţie şi bilete!

9) Centrul Vechi: Karaoke Party @ Anton Pub
14 februarie
Str. Şepcari nr. 22

În locul unde s-a născut Karaoke în Centrul Vechi, de unde a luat naştere şi trupa Jukebox, în Piaţa Sf. Anton vis-a-vis de Hanul lui Manuc, actualmente Anton Pub vă puteţi etala vocea şi carisma.

În Anton Pub se organizează în fiecare seară Karaoke Party, ceea ce înseamnă multă muzică şi distracţie, dar nu în ultimul rând premii, pentru că în fiecare seară se pune la bătaie o sticlă de Vodka, Gin sau Whiskey!!! DJ Antidot va garanteaza distractia, promote orasulvechi.ro!!!

Mai multe detalii, pe www.antonpub.ro

În Centrul Vechi al Capitalei sunt o mulţime de baruri şi cafenele în care îndrăgostiţii îşi pot petrece câteva ore în intimitate.

FOTO – wikipedia.org

Romanticii se pot bucura de o atmosferă plăcută şi muzică de calitate, în Centrul Vechi, în Puburi, Cluburi, Berarii, Cafenele… Detalii, pelipscani.ro şi orasulvechi.ro


10) Parcuri din Bucureşti (mai ales că vremea se anunţă plăcută)

a) Parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR)

FOTO – wikipedia.org

Acest parc are o mulţime de alei, cu multe bănci pe malul lacului din zonă. Puteţi să vă plimbaţi sau, pur şi simplu, să staţi liniştiţi şi să vă sărutaţi. Cu o suprafaţă de aproximativ 85 Ha, este unul dintre cele mai mari parcuri din Bucureşti, fiind situat în partea central-estică a Bucureştiului, în sectorul 3.

b) Parcul Carol

FOTO – wikipedia.org

hiar dacă nu e vară, Parcul Carol din Capitală oferă peisaje frumoase pentru cei îndrăgostiţii şi nu numai. Parcul Carol, numit Parcul Libertăţii în anii 1948-1991, este un parc amplasat în sectorul 4, pe Dealul Filaretului.

c) Parcul Cişmigiu

Pe lista celor mai romantice locuri din Bucureşti se poate înscrie şi Parcul Cişmigiu, care este o opţiune importantă, chiar dacă uneori poate fi ceva mai aglomerat. Iarne, se poate patina pe lacul îngheţat, iar vara nu trebuie ratată o plimbare cu barca.

FOTO – wikipedia.org

Grădina Cişmigiu este cea mai veche grădină publică din Bucureşti. Este aşezată în centrul oraşului, are o suprafaţă de circa 16 hectare şi este mărginită de două artere importante, bulevardul Regina Elisabeta şi bulevardul Schitu Măgureanu, cf. wikipedia.org. În partea sud-estică a grădinii este Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr. Este clasată pe lista monumentelor istorice din Bucureşti

d) O altă opţiune este Parcul Herăstrău, aici unde îndrăgostiţii pot face o plimbare, vara, cu barca, vaporaşul sau hidrobicileta pe lac sau se pot odihni la umbra unui copac batrân.

FOTO – wikipedia.org

Dar şi iarna există diverse variante, mai ales că acest parc se întinde pe o suprafaţă mare, de 187 hectare, cu multe alei şi bănci, dar şi unele locuri intime. Să nu uităm nici de Muzeul Satului, care se află în apropiere.

Sărbătoreşte iubirea ca în filme pe ApropoTV.ro:  afli în exclusivitate planurile vedetelor de Ziua Îndrăgostiţilor,  înveţi reţete speciale ,  descoperi locaţii romantice, evenimente şi tărguri de Valentine`s Day.  Intră!