Unde îşi propun românii să călătorească în vara 2019?
Cei mai mulţi (66%) dintre participanţii la studiu îşi doresc o călătorie care să includă şi câteva zile de stat pe plajă. Timpul petrecut pe malul mării, fie că implică lupte cu valuri sau doar cărţi citite pe şezlong, răzbună toate orele de stat la birou din lunile precedente.
Dar există şi o altă categorie de oameni, puţin peste o treime, care preferă drumeţiile montane şi aerul curat, mai ales dacă locuiesc într-un oraş înfierbântat, cu temperaturi văratice mult mai neprietenoase decât cele din păduri.
ot la fel de mulţi îşi doresc un city break în lunile de vacanţă. Probabil că nu au de gând să renunţe la plajă sau la trasee montane, dar au fost chibzuiţi cu cheltuielile de peste an şi cu planificarea vacanţei, deci îşi pot propune să descopere şi un oraş din Europa, într-o excursie de weekend.
Doar 1% dintre respondenţi au afirmat că nu îşi propun să călătorească în vara acestui an, fiind cel mai mic procent dintre cele 22 de naţionalităţi care au participat la sondaj.
Turismul autohton se bucură în continuare de pe urma deciziilor spontane de a pleca într-o călătorie, dar destinaţiile din afara ţării predomină în alegerile făcute din timp. Peste jumătate (54%) dintre cei intervievaţi se aşteaptă să petreacă vacanţa de vară în România. Pentru ceilalţi, plajele şi coastele de la Marea Mediterană sunt foarte apreciate, iar companiile de zbor se întrec în oferte către astfel de locaţii. De exemplu, un zbor dus-întors către Atena în luna iunie are acum un cost mediu de aproximativ 50 de eur/persoană.
momondo.ro oferă 3 sfaturi pentru a profita cât mai bine de economiile tale:
1. Planifică-ţi din timp călătoria!
Lunile de vară sunt opţiunile cele mai des folosite pentru călătorii, iar preţurile vacanţelor în această perioadă sunt uşor de anticipat, datorită constanţei lor. Prin urmare, pentru a beneficia de cele mai mici preţuri la bilete de avion sau hoteluri rezervările trebuie făcute cât mai repede cu putinţă. Ofertele early booking sunt mult mai atractive decât cele last-minute, privind această perioadă.
2. Alege atent perioada de vacanţă!
Cei mai mulţi turişti îşi planifică vacanţele între 1 iulie şi 31 august iar asta face ca preţurile să fie mai mari în aceste 2 luni. Costurile reduse şi lipsa aglomeraţiei vor fi beneficiile celor care aleg să plece în vacanţă în lunile iunie sau septembrie. Temperaturile sunt la fel de bune pentru plajă, iar banii economisiţi pot finanţa şi un alt weekend la munte sau un city break.
3. Încearcă destinaţii noi!
În general, vacanţele tind să fie petrecute în locurile cele mai cunoscute, pentru a satisface o parte din nevoia de siguranţă a investiţiei. Dar foarte multe destinaţii superbe nu au devenit încă arhicunoscute, ceea ce aduce mai multe beneficii: preţuri mai mici, privelişti superbe, lipsa aglomeraţiei, oameni primitori. Funcţia Pretutindeni din secţiunea de căutări de zboruri este o sursă foarte bună pentru a descoperi destinaţii la care nu te-ai fi gândit, corespunzătoare bugetului tău.