Un singur loc pentru finala

Apropo.ro / 12.04.2002, 09:16
Un singur loc pentru finala
Rapid CFR si Remin Deva se vor întîlni în semifinalele Challenge Cup, ambele formatii fiind sigure ca vor juca în ultimul act al competitiei Rapid CFR si Remin Deva, echipele care se vor întîlni mîine la Bucuresti, de la orele 11:00, în mansa întîi a penultimului act al Challenge Cup,

Rapid CFR si Remin Deva se vor întîlni în semifinalele Challenge Cup, ambele formatii fiind sigure ca vor juca în ultimul act al competitiei

Rapid CFR si Remin Deva, echipele care se vor întîlni mîine la Bucuresti, de la orele 11:00, în mansa întîi a penultimului act al Challenge Cup, asteapta cu încredere prima confruntarea româneasca în semifinalele unei cupe europene.

Cele doua formatii s-au întîlnit de doua ori în actuala editie a campionatului, în noiembrie, la Buzau, în turneul pentru Cupa României, partida terminîndu-se la egalitate, 25-25, iar în meciul tur, de la Deva, Remin a învins cu 29-26. Partida retur se va disputa în sala Rapid pe 2 mai.

Pentru giulestence, Challenge Cup a ramas singurul obiectiv în momentul de fata si, totodata, reabilitarea într-un sezon intern nu foarte fast. „Vrem cu tot dinadinsul sa cîstigam cupa. De cînd le-am eliminat pe frantuzoaicele de la Nîmes si pe nemtoaicele de la Trier, obtinînd calificarea în semifinale, campionatul aproape ca nici nu ne-a mai interesat”, a declarat Elena Moise, centrul Rapidului, jucatoarea care a fost menajata de antrenorul Vasile Margulescu în ultimele doua etape din Liga Nationala, tocmai pentru a fi în plenitudinea fortelor la meciurile cu Deva.

Handbalistele gazde au intrat, dupa antrenamentul de aseara, în cantonament la hotelul „Astoria”, jucatoarele avînd promisa din partea sponsorului echipei o prima record în cazul în care vor atinge faza finala a competitiei. Rapid mai are în palmares doua cupe europene, Cupa EHF în 1993 si City Cup în 2000, ultimul trofeu fiind obtinut tot cu Vasile Margulescu la timona.

Echipa antrenata de Cornel Badulescu a înnoptat ieri seara la Busteni, urmînd ca astazi, dupa ce se va caza la hotelul COR de la Snagov, sa efectueze antrenamentul oficial în sala din Giulesti, de la ora 17:00. „Fetele sînt optimiste, la fel ca înaintea fiecarui meci din Challenge Cup. Ne dorim un rezultat bun, desi unele dintre jucatoare mai au probleme de sanatate, care speram ca vor fi recuperate pîna la ora partidei”, a spus Badulescu.

Pentru tehnicianul devean, confruntarea cu Rapid Bucuresti are si o alta miza. „Sînt la a sasea semifinala de cupa europeana din cariera, dar în finala n-am ajuns niciodata. Îmi doresc sa ajung acolo cu Remin Deva, pentru care calificarea în finala Challenge Cupa ar fi, de asemenea, o premiera”.

70 de bilete pentru oaspeti

Conducerea clubului Remin Deva a cerut pentru meciul din sala Rapid 70 de bilete pentru suporterii proprii. „Am încheiat un protocol cu formatia oaspete. Noi le-am dat 70 de bilete pentru partida tur, ei urmeze sa ne acorde acelasi numar de tichete pentru meciul de saptamîna viitoare”, a declarat Mircea Cucuian, organizatorul de competitii al clubului giulestean. Cererea pentru bilete la meciul dintre cele doua echipe este foarte mare, fanii rapidisti epuizînd deja tichetele puse în vînzare ieri.

Sursa: www.prosport.ro