Balutul este inclus pentru prima oară în meniul,,Chefi la cuţite” de către un concurent special ce îşi doreşte să ducă gastronomia la un alt nivel. Acest ou fertilizat are un embrion aproape dezvoltat în interior şi este fiert în coajă, iar degustarea este completă dacă este servit şi cu oţet chili. Asiaticii îl adoră şi îl consideră delicatesă, dar balutul este unul dintre cele mai controversate preparate din lume, iar în această seară va fi pregătit de un personaj surpriză, care a venit special pentru a-i impresiona pe chefi. Cu toate acestea, savoarea autentică a acestei reţete asiatice provoacă reacţii inedite la masa jurizării: dacă lui chef Scărlătescu i se face rău, chef Bontea se vede nevoit să iasă din platou, fiind total terifiat de ce a găsit în farfurie: ,,Am mâncat gândaci, scorpioni, şarpe, dar preparatul acesta chiar nu-l pot mânca.“. Nici Gina Pistol nu va sta departe de această jurizare inedită şi va interveni, explicându-le chefilor originea preparatului şi gustul surprinzător descoperit de concurenţii ,,Asia Express” la degustare, într-una dintre cele mai dure probe din cel mai dur reality show: ,,Toţi concurenţii au mâncat aceste ouă, săracii. Şi mulţi dintre ei au vărsat pe traseu.”
Alegerea curajoasă a bucătarului surpriză este şi motivată. Se pare că acest ou fertilizat, extrem de popular în China şi Vietnam conţine o doză mare de calciu şi are în acelaşi timp şi un efect afrodisiac. Iar pentru a-l face mai apetisat, balutul va fi acoperit de ghimbir şi ceapă crocantă, astfel încât chefii vor fi tentaţi să se înfrupte din el.
Dacă juraţii vor fi suficient de curioşi să încerce savoarea autentică a acestei reţete asiatice, cine se află în spatele farfuriei, dar şi ce reacţii spumoase le va provoca savoarea balutului, telespectatorii Antena 1 vor afla marţi, de la ora 20:00, într-o nouă ediţie a sezonului de poveste ,,Chefi la cuţite”.