Un nou sistem pentru campionatul intern de rugby

Apropo.ro / 07.03.2002, 09:17
Un nou sistem pentru campionatul intern de rugby
Adunarea Generala extraordinara a Federației Române de Rugby, a decis, miercuri, modificarea sistemului de desfașurare a Diviziei Naționale, care va fi formata, începînd cu ediția de campionat 2002/2003, din 10 echipe, fața de 16 cîte exista în prezent Divizia nou

Adunarea Generala extraordinara a Federației Române de Rugby, a decis, miercuri, modificarea sistemului de desfașurare a Diviziei Naționale, care va fi formata, începînd cu ediția de campionat 2002/2003, din 10 echipe, fața de 16 cîte exista în prezent

Divizia nou formata va cuprinde echipele din actuala ediție a campionatului aflate în play-off (locurile 1-8), la care se adauga formațiile clasate pe primele doua locuri în play-out (locurile 9-10). Aceasta prima divizie va primi o denumire dupa ce FR Rugby va semna un contract cu sponsorul competiției.

Regulamentul de desfașurare va fi prezentat în zilele urmatoare.

Potrivit comunicatului, cîștigatoarea primei divizii valorice a campionatului național de rugby va fi desemnata în urma desfașurarii semifinalelor și finalei, în cadrul carora vor evolua primele 4 echipe clasate, în timp ce ultimele doua echipe retrogradeaza în divizia a doua valorica.

Participanții la Adunarea Generala a FR Rugby au decis ca cea de-a doua divizie valorica va fi organizata pe criterii regionale, pentru reducerea cheltuielilor, primele doua echipe promovînd, la finalul ediției 2002/2003, în prima divizie.

Președintele FR Rugby, Octavian Morariu, a declarat ca, în opinia sa, aceste modificari ale componenței și sistemului de desfașurare a campionatului național vor contribui la reorganizarea rugbyului românesc. „O prima divizie cu 10 echipe puternice, cu un sponsor pe masura, va fi mult mai dinamica, în contextul în care din cele zece poziții ale clasamentului, șase pot aduce fie titlul de campioana, fie retrogradarea. Un campionat solid, disputat va fi baza unei echipe naționale care sa se poata lupta de la egal la egal cu marile puteri ale rugbyului mondial. În același context, a doua divizie, care va cuprinde 16 echipe, repartizate în serii pe criterii geografice, va fi mult mai puțin costisitoare pentru cluburile care au mare tradiție în rugby, dar se confrunta cu mari dificultați financiare”, a mai spus Octavian Morariu.

Sursa: www.prosport.ro