Un nou atac la adresa lui Mutu
„FA a aderat la regulile Agenției Mondiale Antidoping (WADA) și totul este foarte clar. Credeam ca dupa cazul lui Rio Ferdinand (n.r. – fotbalist englez suspendat noua luni pentru ca nu s-a prezentat la un test antidoping) și dupa revizuirea regulamentelor antidoping, regulile sînt cunoscute de toata lumea și toți știu care sînt consecințele în cazul în care un sportiv este depistat pozitiv. În acest caz ar trebui sa rezulte o suspendare pentru doi ani”, a spus Caborn.
Oficialul britanic susține ca fiecare persoana este responsabila pentru ceea ce consuma. „În conformitate cu Codul Mondial Antidoping la un prim control pozitiv se primește o suspendare pe doi ani, iar la al doilea o suspendare pe viața. Fiecare știe ca este responsabil pentru ceea ce consuma. Acest baiat știe ce a facut și pentru mine este foarte clar”, a spus Caborn.
FIFA a anunțat, la rîndul sau, ca va interveni în cazul în care FA nu-l va suspenda pe Mutu cel puțin pentru șase luni.
„Evening Standard” susține ca, deși cocaina este considerata un stimulent interzis în competiție, WADA nu obliga federațiile sa efectueze controale în afara competiției. „Acest lucru înseamna ca nu exista nici o înțelegere privind suspendarea pentru doi ani a unui jucator care a fost depistat pozitivi cu un drog”, noteaza publicația citata.
Caborn își argumenteaza însa reacția prin faptul ca FA ar trebui sa adopte aceeași linie dura ca și WADA, chiar daca nu este obligata sa o faca.
Federația Engleza de Fotbal va anunța, astazi, decizia în cazul jucatorului Adrian Mutu, depistat pozitiv la un control antidoping.
Mediafax