Un loc de muncă nepotrivit predispune îngrășării
Specialiștii susțin că între locul de muncă și kilogramele în plus este o legătură. Cei care-și urăsc jobul sunt predispuși îngrășării, în timp ce angajații care merg la muncă de plăcere nu se confruntă cu această problemă.
Persoanele cu o atitudine pozitivă față de locul lor de muncă tind să servească la masă alimente mai sănătoase, în timp ce tabăra adversă se înfruptă deseori din mâncăruri grele, care îngrașă.
Atmosfera de la locul de muncă influențează starea angajatului, dar și preferințele culinare ale acestuia. Angajații pesimiști consumă preponderent burgeri, pizza, mâncăruri fast food, cu multe calorii.
Cei pozitivi tind să aleagă pentru masă mâncăruri cu pește, salate, sunt mai atenți în genereal la dietă.
Specialiștii spun că atunci când suntem stresați avem tendința de a mânca mai mult, în special alimente supercalorice, pentru a compensa starea de spirit.