Un fost hocheist a devenit ministru

Apropo.ro / 21.07.2004, 11:32
Un fost hocheist a devenit ministru
Fostul portar canadian Ken Dryden, care a cîștigat de șase ori Cupa Stanley în Liga Profesionista nord-americana de hochei pe gheața (NHL) în anii '70, a fost numit, marți, ministru în Guvernul condus de Paul Martin. Dryden, candidat din partea Partidului Liberal, a

Fostul portar canadian Ken Dryden, care a cîștigat de șase ori Cupa Stanley în Liga Profesionista nord-americana de hochei pe gheața (NHL) în anii ’70, a fost numit, marți, ministru în Guvernul condus de Paul Martin.

Dryden, candidat din partea Partidului Liberal, a cîștigat, în luna iunie, alegerile în districtul Toronto. El a fost numit ministru al Dezvoltarii Sociale, principala sa sarcina fiind gestionarea cheltuielilor destinate sanatații familiilor și a persoanelor cu handicap, precum și a programului de pensii sociale.

Dryden, care a fost introdus în „Hall of Fame” în NHL, a ajutat echipa Montreal Canadiens sa cîștige de șase ori Cupa Stanley la începutul anilor ’70. De asemenea, fostul portar este autorul unei carți despre viața unei echipe în NHL, intitulata „The Game”.

Din 1997, Ken Dryden a fost membru al Biroului Director al clubului de hochei pe gheața Toronto Maple Leafs.

Mediafax