Apariţii noi, preparate internaţionale, poveşti de viaţă impresionante, dar şi ,,restanţieri” care se întorc în competiţie pentru a-şi lua revanşa, toate acestea se regăsesc printre ingredientele acestei seri. Alb Vlad, fost concurent din cel de-al patrulea sezon, revine la ,,Chefi la cuţite”. Dacă emoţiile l-au copleşit la ultima jurizare pe nevăzute, atunci când a reuşit să obţină doar un singur cuţit, de data aceasta este sigur că va face o impresie bună chefilor cu ,,asul culinar” din mânecă: spumă de ţelină cu piept de raţă şi rodii. Dacă a doua încercare va fi sau nu cu noroc pentru Vlad, telespectatorii vor vedea în aceasta seară.
Tot azi, o concurentă care renunţă la roba de avocat pentru un şorţ ce-i poate aduce succesul în bucătărie, îl va face pe Cătălin Scărlătescu să se destăinuie în faţa colegilor săi. Printre glume şi tachinări, celebrul burlac de la masa jurizării va dezvălui ce îşi doreşte el cu adevărat de la o parteneră, dar va fi întrerupt de Gina Pistol care îşi face va apariţia în platou ca prin minune: ,,Cum adică mai, Cătăline, crezi că noi te dăm aşa pe puţin?”. Chiar dacă chef Scărlătescu este în general febleţea concurentelor, de data aceasta o altă candidată care propune o reţetă inedită, îi va declara deschis simpatia lui Sorin Bontea: ,,Eu la tine am venit şi vreau cuţitul tău!”. Cei trei juraţi sunt un pion important în povestea acestei doamne, căci după cum chiar ea declară, emisiunea ,,Chefi la cuţite” a determinat-o să îşi schimbe meseria şi să încerce domeniul bucătăriei: ,,Îmi doream ceva, să simt că trăiesc şi că fac ceea ce îmi place.”. Printr-o reţetă semnată de celebrul chef britanic Gordon Ramsay, concurenta speră că va obţine un permis de trecere către etapa următoare.
Sezonul poveştilor va aduce în platou, pe lângă preparate speciale, poveşti de viaţă interesante şi emoţionante. Advani Tushar are doar 17 ani şi este pasionat de bucătărie, inspirat fiind de mama sa. În prezent este student la Facultatea de Turism, cunoaşte şase limbi străine şi vede în România o a doua casă, deşi a crescut într-o cultură cu totul şi cu totul diferită. Originar din India, tânărul le va propune celor trei chefi o reţetă tradiţională, samosa – pacheţele exotice condimentate specific: ,,Şi pe vremea lui Ceauşescu exista samosa, se numea şniţel din parizer!”. Dacă preparatul îi va convinge pe Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu să îi acorde votul de încredere, dar şi ce alţi concurenţi îi vor impresiona pe juraţi în aventura culinară a acestei seri, telespectatorii Antena 1 pot vedea începând cu ora 20:00, într-o nouă ediţie ,,Chefi la cuţite”.