Un egal cat o victorie

Apropo.ro / 08.04.2002, 09:42
Un egal cat o victorie
Oltchim Rîmnicu Vîlcea, liderul Ligii Nationale feminine, n-a putut trece de "U" Ursus, terminînd meciul de la Cluj la egalitate, 33-33 Surpriza celei de-a 26-a etape feminine s-a înregistrat la Cluj, unde liderul Oltchim Rm. Vîlcea n-a putut trece de formatia locala, "U" Ursus, desi a condus

Oltchim Rîmnicu Vîlcea, liderul Ligii Nationale feminine, n-a putut trece de „U” Ursus, terminînd meciul de la Cluj la egalitate, 33-33

Surpriza celei de-a 26-a etape feminine s-a înregistrat la Cluj, unde liderul Oltchim Rm. Vîlcea n-a putut trece de formatia locala, „U” Ursus, desi a condus tot meciul. Handbalistele antrenate de Mariana Tîrca si-au impus ritmul înca din debutul partidei (4-8, min. 9), pastrînd constant un avantaj de 4-5 goluri, astfel ca la pauza tabela arata 15-20.

La reluare, studentele au intrat mult mai motivate în teren. Profitînd si de relaxarea adversarelor care se credeau deja cu cele trei puncte în buzunar, gazdele s-au apropiat la un gol în minutul 39 (22-23). Acesta a fost primul semnal de alarma pentru vîlcence, care n-au parut prea „afectate”, ratînd cu seninatate cîteva ocazii clare. Evolutia buna a portarului clujean Florentina Grecu (10 interventii, din care doua de la 7 metri) le-a impulsionat pe coechipierele sale, care s-au apropiat din nou la un gol cu cinci minute înainte de final (31-32).

Varzaru a mai marcat o data pentru Oltchim, parînd a fi încheiat conturile, însa Senocico si apoi extrema Rogoz au întors soarta jocului cu doua goluri si au „închis” tabela la scor egal, 33-33. Grecu a aparat decisiv ultimul atac al Oltchimului, iar arbitrii Serbu-Dobre au pus capat unui meci care a adus la Sala Sporturilor „Horia Demian” peste 1000 de spectatori.

„Fara trei piese de baza, Gogîrla, Luca si Stroe, a fost greu sa cîstigam, dar aceasta nu e o scuza pentru evolutia slaba din repriza secunda”, au declarat oficialii vîlceni la finalul partidei. Mihaela Senocico si Oana Chirila Soit au fost principalele marcatoare pentru „U” Ursus cu cîte 10 reusite, în timp ce de la Oltchim s-a remarcat Aurelia Stoica, autoare a 11 goluri.

Sursa: www.prosport.ro