Hilda Abrahamz (Constanza din „Extravaganta Anastasia”, Olimpia din „Valentina, grasuta mea frumoasa”) implinește in curand (pe 14 noiembrie) 46 de ani, dar decolteul ei atrage inca multe priviri.
O rochie mulata, cu un decolteu adanc, ce încadreaza sanii plini și fermi ai posesoarei… O imagine standard, cu care mass-media ne-a obișnuit de multa vreme. Un decolteu frumos este mai mult decat un atu al vedetelor latino (și nu numai latino!), este o „obligație”. Iar pentru ca decolteul „cu pricina” sa atraga privirile precum un magnet, nu numai sanii trebuie sa fie perfecți, dar și pielea trebuie sa fie cat mai neteda și mai fina. Actrița venezueleana specializata în roluri de rea are o grija deosebita de a-și menține fermitatea sanilor. Pentru aceasta, ea apeleaza la masaj corporal și gimnastica, iar pentru a avea o piele catifelata folosește zilnic produse adecvate, de calitate.
Demachiaza si decolteul
O piele curata este mai sanatoasa și mai ferma! Și epiderma decolteului trebuie curațata zilnic cu produse speciale, care au o acțiune blanda și antiiritanta. Daca ai pielea uscata, evita sa folosești sapunul pentru a te spala pe sani. Alege un demachiant cu un procent mai ridicat de substanțe grase. Demachiaza-te, chiar daca nu ai aplicat fond de ten sau pudra pe decolteu..
Tratament cu dus
Dușul poate fi folosit ca un adevarat tratament pentru fermitatea sanilor. Secretul „rețetei” consta în alternarea jeturilor de apa calda cu cele de apa rece. De asemenea, mișcarile de rotire a jetului de apa în jurul sanului constituie un masaj benefic pentru fermitatea mușchilor. Temperatura apei nu trebuie sa fie prea ridicata! Tesuturile se vor moleși, iar pielea se va cuta în profunzime.
Masca de lapte pentru decolteu
O data pe saptamana, aplica pe pielea gatului și a decolteului o masca de exfoliere. Nu folosi produse care au în compoziția lor substanțe abrazive, iritante pentru pielea sensibila a sanilor. Un gomaj eficient îl poți realiza prin frecarea ușoara a pielii cu tarațe de grau înmuiate în lapte proaspat amestecat cu miere.
Produsele de ingrijire
Aplicarea zilnica a unui produs cu proprietați hidratante și nutritive este obligatorie. Epiderma decolteului este mai sensibila decat cea a tenului, avand tendința de deshidratare și de ridare. Pentru pielea cu tendința de îngrașare sunt indicate loțiunile sau spray-urile hidratante de corp. În cazul pielii normale, poți folosi produsele fluide (lapte de corp sau uleiuri vegetale), iar pentru pielea foarte uscata, varianta optima o reprezinta cremele de corp, care au incluse în formula lor și agenți de hidratare, precum și un adaos de minerale și vitamine.
Nu folosi produse astringente
Daca decolteul tau este „invadat” de puncte negre sau puncte de grasime, nu folosi produse antiacneice cu proprietați dezinfectante și astringente. Pielea decolteului conține mai puține glande sebacee, decat cea a feței, și se poate irita ușor, iar afecțiunea se poate agrava. Folosește zilnic o crema care regularizeaza secreția glandelor sau aplica maști care sa absorba excesul de grasime.
Masaj zilnic pentru sani fermi
Executarea corecta și regulata a unor mișcari simple de masaj este importanta pentru menținerea tonusului muscular. Masajul sanilor se efectueaza prin mișcari ascendente și ușor în lateral, spre spate, precum și prin ciupituri ușoare. Folosește pentru aceasta operațiune produse nutritive, vitaminizate, cu un procent mai mare de substanțe grase.
O pereche de sani noi, va rog!
Naturali sau artificiali, sanii mari sunt la moda! De altfel, nu este de mirare ca cele mai solicitate operații de chirurgie plastica sunt cele de marire a sanilor, urmate, în topul frumuseții artificiale, de cele de ridicare a sanilor. De regula, specialiștii recomanda executarea liftingului, înaintea operației de marire și nu concomitent cu aceasta, deoarece, în caz contrar, riscurile post-operatorii sunt mult mai mari. Forma și marimea implantului se stabilesc cu ajutorul computerului, în funcție de cerința (rotund, în forma de lacrima, înalt, jos etc.), iar implantul se introduce fie prin zona șanțului submamar, fie prin zona areolei mamare. Implantul realizat prin zona areolei mamare este mai puțin vizibil, iar cicatrizarea este mai rapida.
Protezele pot fi de mai multe tipuri: cu silicon, ulei de soia sau cu ser fiziologic. Deși cele cu ser fiziologic par mai apropiate de „mama natura”, ele au totuși o textura mai puțin naturala la palpare și exista riscul ca serul sa se piarda prin valva prin care este introdus. În Occident este preferat gelul siliconic, deoarece substanța implantului nu se pierde, în caz de accident.