Un profesor britanic lucreaza la un medicament despre care susține ca ar putea prelungi viața cu 30 de ani, transmite ediția electronica a cotidianului Daily Mirror.
Profesorul John Speakman a primit fonduri de aproape jumatate de milion de lire sterline pentru a analiza cum anume acționeaza un hormon asupra ritmului metabolismului.
Studiile sale anterioare au dezvaluit ca șoarecii cu un metabolism mai rapid traiesc mai mult. „Convertita la oameni, diferența dintre un șoarece cu o durata de viața redusa și unul care traiește mai mult, consta într-o creștere de 30 de ani”, a spus profesorul. „Nimeni nu vrea sa traiasca înca 30 de ani într-un azil de batrîni. Scopul nostru este sa oferim oamenilor înca 30 de ani de viața activa”, a precizat el.
Profesorul Speakman, șeful catedrei de zoologie de la Universitatea Aberdeen, spune ca hormonul numit tiroxina va fi pus în apa de baut a șoarecilor, în cadrul unui studiu ce va dura patru ani. Daca acesta va avea succes, experimentele pe oameni ar putea începe în urmatorul deceniu. Scopul este sa se gaseasca doza potrivita de tiroxina, produsa în mod natural de glanda tiroida, în așa fel încît sa se acționeze asupra ritmului metabolismului. În acest fel s-ar reduce cantitatea de radicali liberi produși în organism, responsabili de îmbatrînire și degradarea țesuturilor.
Deși durata de viața medie a oamenilor a crescut, vîrsta maxima atinsa în ultimele secole este de aproximativ 113 ani.
Mediafax