Tyson va fi audiat de Comisia de box din Washington

Apropo.ro / 06.03.2002, 09:20
Tyson va fi audiat de Comisia de box din Washington
Pugilistul american Mike Tyson va fi audiat, pe 12 martie, de Comisia de box din Washington, care va decide daca îi va acorda licența pentru a disputa în capitala Statelor Unite meciul cu britanicul Lennox Lewis pentru titlul mondial la categoria grea, versiunile WBC și IBF Potrivit

Pugilistul american Mike Tyson va fi audiat, pe 12 martie, de Comisia de box din Washington, care va decide daca îi va acorda licența pentru a disputa în capitala Statelor Unite meciul cu britanicul Lennox Lewis pentru titlul mondial la categoria grea, versiunile WBC și IBF

Potrivit publicației citate, audierea va fi publica. Partida dintre Tyson și Lewis ar trebui sa se dispute pe 8 iunie, dar nu s-a stabilit înca locul unde se va desfașura meciul.

În cazul în care Comisia de box din Washington îi va acorda licența lui Tyson, partida va avea loc la MCI Center. Potrivit experților, meciul ar putea genera cîștiguri între 6 și 10 milioane de dolari pentru orașul ce îl va gazdui.

Prevazuta inițial pentru luna aprilie, la Las Vegas, partida dintre Tyson și Lewis a fost anulata dupa ce Comisia de box din statul Nevada a refuzat sa elibereze o licența pentru fostul campion mondial. De asemenea, acordarea licenței pentru Tyson a fost refuzata și de Comisiile de box din California și Georgia. Autoritațile din statul Michigan și-au exprimat dorința, saptamîna trecuta, de a organiza meciul Tyson-Lewis.

Mike Tyson a mai disputat un meci în Michigan, în luna octombrie 2000, cu polonezul Andrew Golota, pe care l-a învins. Dupa aceasta partida, Tyson a fost suspendat pentru 90 de zile și amendat cu suma de 5000 de dolari deoarece a refuzat sa se supuna unui test antidoping înaintea luptei. Comisia de box din Michigan a anunțat ca Tyson a fost depistat pozitiv cu marijuana dupa victoria obținuta în fața lui Golota.

De asemenea, pentru gazduirea meciului dintre Tyson și Lewis și-au manifestat interesul autoritațile din Panama, precum și Bucureștiul.

Federația Internaționala de Box a stabilit ziua de 25 martie ca data limita pentru ajungerea la un acord în ce privește locul de disputare a meciului.

www.mediafax.ro