Tyson si Lewis se bat la Memphis

Apropo.ro / 27.03.2002, 09:36
Tyson si Lewis se bat la Memphis
Meciul dintre pugilistul britanic Lennox Lewis și americanul Mike Tyson, contînd pentru titlul mondial la categoria grea, în versiunile WBC si IBF, va avea loc, pe 8 iunie, la Memphis (Tennessee) Potrivit BBC, cei doi pugiliști au semnat un contract prin care au acceptat ca locul

Meciul dintre pugilistul britanic Lennox Lewis și americanul Mike Tyson, contînd pentru titlul mondial la categoria grea, în versiunile WBC si IBF, va avea loc, pe 8 iunie, la Memphis (Tennessee)

Potrivit BBC, cei doi pugiliști au semnat un contract prin care au acceptat ca locul de disputare al meciului sa fie „Pyramid Arena”, din Memphis, o sala care are o capacitate de 20.000 de locuri. „Meciul Lewis-Tyson este așteptat de întreaga lume și sînt convins ca îmi voi întari moștenirea”, a declarat actualul deținator al titlului mondial la categoria grea, versiunile WBC și IBF, Lennox Lewis.

Pugilistul american Mike Tyson a declarat ca îl va învinge pe Lewis, la Memphis. „Va asigur ca, pe 8 iunie, îl voi învinge pe Lewis și îmi voi recîștiga titlul mondial la categoria grea”, a declarat Tyson.

Consilierul lui Tyson, Shelly Finkel, a confirmat faptul ca s-a ajuns la un acord în ceea ce privește locul disputarii meciului între cei doi pugiliști. „Mai sînt 11 saptamîni pîna la meci și considera ca totul este în regula. Mike este gata de lupta”, a precizat Finkel.

Potrivit BBC, celor doi boxeri le-ar putea reveni, din veniturile totale obținute în urma meciului de pe 8 iunie, cel puțin cîte 17.500.000 de dolari. Biletele pentru locurile situate lînga ring vor costa 2.500 de dolari.

Tyson urma sa-l întîlneasca pe Lewis pe data de 6 aprilie, la Las Vegas (Nevada), dar partida a trebuit reprogramata, din cauza unei altercații produse, în luna ianuarie, între cei doi sportivi, cu ocazia conferinței de presa în care s-a anunțat oficial organizarea meciului. Comisia de Sport din Nevada a refuzat, pe data de 29 ianuarie, pe motivul comportamentului violent avut de Tyson la conferința respectiva, sa-i acorde licența pugilistului american.

De asemenea, oficialii din Texas, Georgia și California au refuzat sa-l autorizeze pe Tyson sa boxeze pe teritoriul acestor state. În schimb, Tyson a primit un aviz favorabil privind organizarea meciului cu Lewis în statul Tennessee.

Mai multe orașe din înteaga lume, printre care și București, au fost candidate la gazduirea meciului dintre Tyson și Lewis.

Sursa: www.mediafax.ro