Tyson ar putea boxa în China

Apropo.ro / 11.03.2004, 11:03
Tyson ar putea boxa în China
Fostul campion mondial la categoria grea, Mike Tyson, se afla în tratative în vederea susținerii unui meci, în luna octombrie, la Beijing, pentru suma de 3 milioane de dolari. Potrivit priectului de program, pugilistul american va vizita de doua ori China, prima data în luna iunie,

Fostul campion mondial la categoria grea, Mike Tyson, se afla în tratative în vederea susținerii unui meci, în luna octombrie, la Beijing, pentru suma de 3 milioane de dolari.

Potrivit priectului de program, pugilistul american va vizita de doua ori China, prima data în luna iunie, cînd ar putea participa la cîteva activitați promoționale, apoi în octombrie, cînd ar putea lupta cu un boxer rus.

Zhang Heng, un oficial al sportului chinez, a declarat ca pugilistul american este așteptat, în iunie, pentru un turneu de zece zile. „Mai întîi, Tyson va efectua un turneu de zece zile care va include schimburi de experiența cu pugiliști chinezi și acțiuni caritabile. În octombrie, Tyson se va întoarce în China  pentru a susține un meci cu un campion rus la categorie grea” a spus Zhang.

Suma de trei milioane de dolari ar rasplati prestațiile boxerului american pentru ambele vizite în China.

Tyson este foarte cunoscut în China, atît pentru faima sa de „baiat rau”, cît și pentru faptul ca și-a tatuat pe brațul sau chipul fostului lider chinez Mao Zedong.

Mike Tyson, în vîrsta de 37 de ani, a susținut ultimul  meci în februarie 2003, cînd a cîștigat în 49 de secunde în fața  compatriotului sau, Clifford Etienne.

Mediafax