În mai putin de un an si jumatate, fundasul Nationalului, Marius Iordache, a avut mari probleme cu meniscul intern si extern de la dreptul
E limpede ca pentru Marius Iordache ghinioanele se tin lant. În noiembrie 2000, în perioada de pauza competitionala, fotbalistul „bancar” a suferit o interventie chirurgicala la genunchiul piciorului drept, operatia de menisc interior fiind efectuata în Spania, la Valencia.
Recuperarea a fost destul de anevoioasa, iar dorinta jucatorului de a reveni mai repede pe gazon a îngreunat mult refacerea piciorului. Dupa numai patru luni, „Jordi”, cum îi spun colegii, a fost nevoit sa ajunga din nou la „cutit”, din cauza unei ciupituri a meniscului aceluiasi picior. De aceasta data, medicii Spitalului Universitar au fost cei care s-au ocupat de genunchiul lui.
În returul campionatului trecut, Iordache nu a mai apucat sa joace. Din pacate necazurile nu s-au oprit aici, fotbalistul resimtind în continuare dureri. A strîns din dinti în turul acestui campionat, a evoluat din postura de rezerva în 7 meciuri, reusind sa marcheze o data la acel 5-1 de la Bacau din penultima etapa.
Din nefericire, fundasul „bancar” a ajuns din nou la cutit, fiind operat tot la genunchiul piciorului drept, dar de aceasta data de menisc extern. Interventia chirurgicala a fost efectuata în Belgia, la celebra clinica a profesorului Martens, în urma cu trei saptamîni, costul total al operatiei fiind aproximativ 4.000 de dolari.
„Am vrut sa fiu cu sufletul împacat si de aceea m-am dus la cel mai bun specialist. Pentru a nu avea apoi mustrari de constiinta. Cînd e vorba de sanatatea mea sau a familiei nu conteaza banii”, a explicat Marius, care a reînceput din aceasta saptamîna alergarile, sperînd ca toate belelele au luat sfîrsit pentru el.
Oli vrea un sistem cu trei echipe
Antrenorul „bancarilor”, Cosmin Olaroiu, crede ca problema fotbalului românesc nu rezida în numarul de echipe din Divizia A. El a comentat ironic propunerea modificarii sistemului competitional spunînd ca „eu as vrea un sistem cu trei echipe: Steaua, Dinamo si Rapid. Sa joace toate între ele, si noi sa stam acasa. Au venit 40.000 de oameni la un meci si gata, am ajuns la concluzia ca aici e problema. Dar ce, la un meci Poli Timisoara – CSM Resita n-ar fi tot 40.000 de spectatori?
Necazul e în alta parte. Nu sînt bani si nu exista nici un fel de preocupare la nivelul juniorilor. Copiii vin la echipa mare cu deficiente pentru ca nu au terenuri si conditii. Pîna acum fotbalul a fost în România peste nivelul de trai. Acum nu se mai poate. Nu avem nici macar un centru de medicina sportiva ca lumea, ca sa vedem unde sîntem. Ne ghidam dupa chestii arhaice si am ramas mult în urma la nivelul fotbalului din Europa.
Pai, în turneul din Italia, cu danezii de la Odense, echipa mea nu a putut sa cîstige un duel fizic. Diferenta de gabarit este clara si nu mai avem cum sa o compensam. Daca nu cream conditii la nivelul copiilor si juniorilor, putem sa avem si 2 echipe, si 10, si 24, tot nu vom progresa”, a comentat Olaroiu.
Sursa: www.prosport.ro