Tratament cu bătaie, la propriu, pentru dependenții de droguri și alcool
Medicii psihologi de la o clinică din Siberia au un leac uimitor pentru dependenții de droguri, alcool sau sex. Aceștia folosesc bețe cu ajutorul cărora le aplică pedepse corporale pacienților.
Nu este o glumă! Pacienții sunt loviți cu aceste bețe peste tot corpul. Nu este o măsură sado-maso, ci există câteva explicații științifice care susțin principiile acestor bătăi.
Doi practicanți siberieni, Chukhrova și Dr German Pilipenko, spun că dependenții suferă de o lipsă acută de endorfine ale dragostei. Durerea stimulează creierul să elibereze aceste endorfine în organism, astfel că pacienții se simt mult mai bine după tratamentul corporal, și totul fără a lua pastile.
Lipsa de endorfine ale fericirii pot conduce la o mulțime de dezechilibre psihosomatice, chiar și la tendințe de sinucidere, spun doctorii.
Loviturile acționează ca o injecție asupra durerii pacientului, asupra stresului acestuia.
Printre pacienții pe care i-a avut această clinică s-a aflat și un cuplu de dependenți de droguri, în care bărbatul a decedat în urma unei supradoze. Partenera acestuia a renunțat la droguri după mai multe ședințe de bătaie, unde la o singură sesiune primea în jur de 60 de lovituri.
Femeia a declarat ulterior că durerea pe care o resimțea în timpul ședinței de terapie a ajutat-o să înțeleagă că singură își pusese viața în pericol, la un pas de moarte.
Un alt pacient care s-a declarat stresat și consumator de alcool a acceptat loviturile ca tratament pentru problema sa. După mai multe ședințe în care a primit un număr mai mic de lovituri, toate dureroase care îl făceau să urle de durere, bărbatul nu s-a mai simțit tentat să pună mâna pe o sticlă de vodkă.
Amuzant la acest caz este faptul că iubita lui nu știa de tratamentul său, și îl suspecta că frecventează anumite saloane unde se practică sexul sado-maso. În cele din urmă, rusul s-a văzut nevoit să recunoască ce anume face.
Medicii de la clinică susțin că tratamentul lor este o alternativă la cele existente, și că producerea de endorfine poate fi stimulată și dacă se consumă ciocolată, se fac anumite exterciții, acupunctură, masaj, etc. Ședințele lor se fac ca o ultimă șansă, necesită timp pentru a avea rezultate, ba chiar este necesară o detoxifiere a organismului înainte de a ajunge la cabinet.