Tratament cosmetic de primavara
Abia acum, dupa ce iarna a trecut, incepi sa-i resimti efectele. Paloarea tenului, lipsa lui de prospetime si stralucire, aparitia ridurilor, accentuarea afectiunilor epidermei… Toate acestea pot fi rezolvate daca urmezi un tratament adecvat
Un ten „nou-nout” Epiderma fetei a avut cel mai mult de suferit in sezonul rece. Tenul, chiar daca a fost ingrijit corespunzator, este mat si lipsit de prospetime, ridurile par a se fi accentuat, cearcanele sunt mai vizibile ca oricand, iar buzele sunt uscate si crapate. Pentru a remedia toate aceste „neajunsuri”, este necesar sa-ti supui tenul unui tratament de rehidratare si regenerare.
Curatare O piele care respira mai usor este una mai sanatoasa. Pentru curatarea in profunzime a tenului poti folosi variantele existente in comert: tratamentele de exfoliere, mastile de gomaj, produsele de curatare chimica, sau poti apela la alternativa naturista.
Iti prezentam o reteta pe baza de lapte, destinata tenului deshidratat:
* Expune-ti tenul la o baie de aburi (fierbe in lapte cateva felii de mar, timp de cinci minute), apoi sterge-te cu un prosop aspru. Nu uita ca, in timpul expunerii tenului la aburi, sa-ti protejezi pielea pleoapelor cu o crema grasa sau cu ochelari speciali de panza
* Prepara o masca de exfoliere din 2 linguri faina de ovaz inmuiate in lapte, 2 linguri de suc de portocala si 1 lingurita de ulei de masline. Aplica masca pe fata, prin frecare, apoi las-o sa actioneze circa 10 minute
* Indeparteaza masca cu infuzie de musetel In urma tratamentului, stratul de celule moarte va fi indepartat, iar pielea va ramane neteda si catifelata.
Hidratare Pentru ca hidratarea pielii sa se mentina la un nivel optim, este necesar sa folosesti creme de zi cu proprietati puternic hidratante. Opteaza pentru produsele pe baza de extracte naturale si agenti de fixare a hidratarii. Tratamentele naturiste de hidratare a tenului suplimenteaza actiunea cremei asupra pielii. Poti aplica, zilnic, pe fata comprese cu diverse amestecuri de infuzii de plante sau sucuri de fructe si legume:
* mar, lamaie si marar, un „concentrat” de vitamina C pentru protectia tenului
* kiwi, portocala si morcov, un adevarat cockteil de vitamine pentru tenul obosit
* telina, patrunjel si praz, tratament indicat pentru tenul gras si iritat
* musetel, menta, cimbrisor, plante ce au proprietati antiiritante, calmante si usor astringente (menta)
Regenerare Cremele nutritive si produsele antirid sunt cele care ajuta la revitalizarea, tonifierea si stimularea procesului celular de regenerare. Daca pe timpul zilei folosesti o crema hidratanta cu FPS, nu uita sa aplici seara, dupa demachiere, o crema de noapte care are proprietatea de a hrani pielea si de a o netezi. Opteaza pentru formulele complexe, cu o textura fina (o crema foarte grasa nu este, neaparat, mai nutritiva!) pe baza de proteine vegetale sau animale, ceramide, vitamina A si E, alge marine, produse apicole sau alti agenti nutritivi care au si rol de stimulare celulara.
Tratamentele naturiste (mastile nutritive) suplimenteaza, fara a inlocui, actiunea cremei nutritive. In general, acestea se aplica saptamanal, dar daca tenul este afectat de acnee sau are un aspect tern si este brazdat de riduri, masca se va aplica o data la trei zile.
* Pentru tenurile normale, usor deshidratate, poti folosi ingrediente vegetale in proportie egala cu substante grase (smantana, ulei de masline etc)
* Pentru pielea grasa foloseste diverse combinatii de ingrediente care au proprietati astringente, calmante si antiseptice (drojdie de bere, iaurt, portocala, praz, cartofi etc.) amestecate cu infuzii de plante care au efect de stimulare a circulatiei sanguine si de reglare a secretiei de sebum (sunatoare, soparlita, menta, salvie, coada calului etc)
O piele sanatoasa Principala cauza a alterarii calitatii pielii corpului pe timpul iernii este aerisirea ei insuficienta. Nefiind oxigenata corespunzator, epiderma corpului s-a ingrosat, pierzandu-si supletea si finetea. De asemenea, vasoconstrictia datorata frigului, expunerea insuficienta a pielii la lumina naturala, precum si alimentatia bogata in grasimi sunt tot atatia factori care au contribuit la agravarea afectiunilor existente: seboree sau deshidratare. Iata cateva remedii naturiste pentru diverse probleme ale epidermei corpului:
* Pielea deshidratata si zbarcita poate fi tratata cu un amestec de unt si miere. Cele doua ingrediente au o valoare nutritiva ridicata si ajuta la hidratarea pielii. Unge-te zilnic cu acest amestec si lasa-l sa actioneze circa 15 minute
* Cosurile de pe corp pot fi atenuate cu o lotiune de lamaie Pune la macerat, in alcool de 70 de grade, felii de lamaie taiate cu coaja (alcoolul trebuie sa acopere fructele). Lasa preparatul sa se macereze timp de doua saptamani, apoi scurge bine partile vegetale si strecoara maceratul. Adauga apa distilata, in cantitate egala cu cea a preparatului, si depoziteaza lotiunea intr-o sticla colorata, inchisa ermetic
* Daca epiderma din zona coatelor, a genunchilor si a calcaielor este aspra si crapata, foloseste pentru ingrijirea ei un gel hidratant, dupa care aplica o crema cu un procent ridicat de substante grase. O alta varianta este ungerea zilnica a zonelor afectate, cu vitamina A
* Daca mainile sunt iritate, le poti inmuia in zeama de la cartofii fierti, apoi, intr-o baie de ulei de masline (timp de 5 minute). Sterge-te cu servetele de hartie si unge-te cu o crema de maini Evita sa folosesti sapunuri puternic degresante si contactul cu detergentii. In comert exista manusi speciale pentru menaj!
Sursa ACASA MAGAZIN