Chiar daca te îngrijești acasa cu multa atenție și perseverența, tenul tau are nevoie, din cand în cand, de o „revizie” generala. Ideal ar fi sa treci lunar pe la un cabinet cosmetic, dar, daca tenul tau are probleme (puncte negre sau coșuri etc.), atunci vizitele la cosmeticiana ar trebui sa fie mai dese.
Etapele tratamentului
1.Curațarea tenului în profunzime
Este o faza importanta în tratamentul tenului, deoarece mizeria, praful și excesul de sebum sunt pricipalii factori care duc la formarea punctelor negre.
Curațarea se realizeaza cu un demachiant spumos pentru zonele mai grase ale pielii, iar pentru zonele sensibile (ochi și buze) se poate folosi un produs special, mai bogat în grasimi. Excesul de demachiant se înlatura cu o loțiune tonica cu proprietați astringente.
2.Peelingul
Aceasta operațiune dureaza circa 7-8 minute și se realizeaza cu ajutorul unei perii rotative, pentru a se îndeparta stratul de celule moarte și impuritațile. Daca tenul este încarcat, peelingul nu se va efectua sub aburi, deoarece infecția se poate întinde pe toata fața. Pentru tenul seboreic fara probleme se poate folosi și vapoforul, care are rolul de a înmuia epiderma și de a o catifela.
3.Dezincrustarea
Acest proces chimic are rolul de a saponifica sebumul din pori. Operațiunea se realizeaza cu ajutorul ionodermului și al unei substanțe speciale, care ajuta la eliminarea punctelor negre superficiale (sebumul se încorporeaza în soluție și se îndeparteaza de pe fața).
4.Aspirarea sebumului
Se realizeaza cu ajutorul unui aparat special numit vacuum, care are rolul de a aspira sebumul și de a curața epiderma în profunzime, pregatind tenul pentru operațiunile urmatoare.
5.Extracția
Operațiunea este destul de controversata, unii specialiști recomandând eliminarea ei din tratamentul cosmetic, deoarece practicata cu neîndemânare poate duce la formarea cicatricilor. Totuși, extracția nu poate fi evitata în cazul unui ten acneic, dar este bine ca tenul sa fie curațat treptat, la un interval de câteva zile.
6.Sterilizarea cu electrodermul
Dupa încheierea operațiunii de extracție se folosește un dispozitiv special numit electroderm, care are rolul de a închide porii și de a calma tegumentele. Pentru tonifierea epidermei se folosește o substanța speciala sau o loțiune tonica.
7.Masajul de relaxare și nutriție
Operațiunea dureaza circa 20 de minute, se executa cu mișcari blânde în cazul unui ten tânar, în schimb, pentru un ten matur și ridat, mișcarile de masaj vor fi mai energice. Pentru o mai buna absorbție a cremei pentru masaj în piele, se folosește ionodermul.
8.Aplicarea maștii nutritive
Masca cosmetica se aplica pe fața cu o spatula speciala și se lasa sa acționeze timp de 20 minute. Produsul aplicat trebuie sa conțina agenți activi nutritivi și de hidratare.