„Touché” va revoluționa ecranele capacitive (Video)
„Touché” funcționează prin detectarea unei game de frecvențe simultan, față de o singură frecvență cum este cazul ecranelor capacitive. Folosind această gamă, senzorii pot detecta nu numai gesturi multitouch pe ecrane convenționale, dar și obiecte diferite sau părți ale corpului, adâugând astfel „atingeri” la suprafețe nontradiționale cum ar fi cele lichide.
Clipul video de mai sus demonstrează cât de utilă este această tehnologie prin exemple ale unor activități pe care le întreprindem zilnic, cum ar fi ascultatul muzicii, controlabile prin simple gesturi ale mâinilor.
Se pare că se fac pași mici către contopirea omului cu tehnologia, prin eliminarea nevoii de a mai ține dispozitivul în mână pentru a-l opera, apelând la alte metode de control cum ar fi cel vocal sau prin semne ale mâinilor.
Un bun exemplu în acest caz ar fi ochelarii Google, la care gigantul motor de căutare a anunțat că lucrează, care vor să încorporeze facilitățile unui smartphone în lentilele ochelarilor, purtătorul apelând la diverse funcții prin simple comenzi vocale.
Chit că este un exoschelet care poate ajuta pe cei paralizați să meargă, un cip care ajută orbii să vadă, un senzor care îți citește gesturile, un aparat mobil care te diagnostichează sau o pereche de lentile de contact inteligente, robotizarea omului modern începe să se contureze și tehnologiile la care visau scenariștii filmelor SF astăzi au ajuns realitate.