Tort cu ciocolata

06 04. 2004, 11:44
Ingrediente pentru 8 portii Pentru blat: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina, 1 lingura cacao, 1 lingura unt pentru uns forma, 1 praf de sare. Pentru umplutura si decorare: 1 pahar de cireșe sau vișine din compot, 1 paharel de lichior (rom), 250 g frișca, 100 g

Ingrediente pentru 8 portii
Pentru blat:

3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina, 1 lingura cacao, 1 lingura unt pentru uns forma, 1 praf de sare.

Pentru umplutura si decorare:
1 pahar de cireșe sau vișine din compot, 1 paharel de lichior (rom), 250 g frișca, 100 g ciocolata menaj.

Preparare:
Se bat ouale cu zahar pana devin spumoase. Se adauga faina, puțina sare, cacao, batand în continuare pana cand devine o compoziție omogena. Se unge o forma rotunda de tort cu unt, se tapeteaza cu faina și se toarna compoziția preparata. Se coace în cuptorul preîncalzit, 25-30 de minute, apoi se scoate pe un gratar și se lasa la racit. Se taie blatul în trei.

Se stropește prima felie de blat cu lichior (rom), se așaza pe un platou, se adauga fructele amestecate cu jumatate din cantitatea de frișca, se continua cu celelalte doua felii de blat, repetand același procedeu. Deasupra se îmbraca cu frișca și se orneaza cu fructe, ciocolata rasa sau dupa inspirația fiecareia. Se ține la rece pana cand este servit.