TOP 7 – restaurante franţuzeşti din Bucureşti
Însă, produsele francofone, printre care celebra brânza cu mucegai, supa cu ceapă sau foie gras ori vinurile vechi şi parfumate, pot fi degustate foarte bine şi în Bucureşti. În acest sens, vă oferim o listă scurtă, deşi ea poate fi oricând completată, a celor mai bune restaurante cu specific franţuzesc:
1. Bistro Muse
Str. Paris, nr.17; Tel: 0740 123 455
FOTO: www.musebistro.ro
Muse Bistro s-a născut din pasiunea Mirelei Ivaşcu pentru arta culinară şi mâncarea sănătoasă, pregătită cu ingrediente naturale şi ecologice. După o specializare în arte culinare pe parcursul a opt luni în Franţa, Mirela s-a întors în România pentru a-şi împlini visul – înfiinţarea unui loc prietenos, unde să gătească pentru oameni hrana sănătoasă şi gustoasă la preţuri accesibile. Un loc unde să încânte lumea cu inovaţii gastronomice născute din propria imaginaţie şi experienţa în joacă cu gusturile, texturile şi culorile hranei. Din acest motiv, motto-ul Muse este „IUBIM SĂ VĂ HRĂNIM!”
PREŢURI
Supă de ceapă (cu emmentaler şi ceapă caramelizată) – 16 lei
Supă „Ginger Mushrooms” (cu ciuperci şi ghimbir) – 15 lei
Salată Raw Vegan (tagliatelle de zucchini cu roşii uscate, ciuperci marinate, migdale, mentă, ardei roşu, avocado, vlăstari, conopidă) – 26 lei
2. La Bastille
Str. Căderea Bastiliei nr. 72B; Tel: 021 310 7359
FOTO: bucuresti.tourneo.ro
Un petic de aer parizian în inima Bucureştiului. Ne aflăm în unul dintre puţinele locuri din Bucureşti unde puteţi regăsi autenticitatea bucătăriei franţuzeşti, spiritul restaurantului elegant, şarmant şi discret, petrecând momente de neuitat, într-o ambianţa distinsă şi reconfortantă, împreună cu familia, prietenii sau partenerii de afaceri, într-unul dintre cele mai apreciate restaurante din Bucureşti.
PREŢURI
Meniu special de prânz (în intervalul 12:00–16:00) – 26 lei!
3. Heritage
Str. Polonă 19, sector 1; Tel: 021 210.15.00 ; 021 210.88.50
FOTO: www.primm.ro
Casa din Strada Polonă nr.19 a fost construită în anul 1920, devenind reşedinţa familiei Tătărescu, familie cu influenţă în viaţa politică şi culturală a României pe parcursul mai multor decenii. Gheorghe Tătărescu a fost prim ministru al României în două perioade distincte, între 1934 – 1937 şi mai apoi între 1939 – 1940.
A fost, de asemenea, ministru de externe şi ambasador al României la Paris. Din perioada interbelică, în care a fost construită, trecând prin cel de-al doilea război mondial, comunism şi revoluţie, casa din Stradă Polonă nr. 19 a continuat să facă parte din peisajul politic, social şi cultural al României, datorită oamenilor care i-au trecut pragul.
Astăzi, în frumoasa casă se află Restaurantul Heritage, restaurant cu specific franţuzesc…
PREŢURI
Supă de scoici cu şofran – 25 lei
Parmigiana de sardine cu ardei şi sos pesto – 47 lei
Selecţie de brânzeturi proaspete şi maturate cu dulceaţă de cireşe negre – 40 lei
4. La Bonne Bouche
Strada Franceză 30. Tel: 0731.247.876
La Bonne Bouche este un bistro chic de vinuri din Bucureşti pe cate îl găseşti în Centrul Vechi, pe Strada Franceză, la numărul 30. Aici găsesti o atmosferă cu adevarat pariziană, preparate gourmet şi vinuri special alese.
PREŢURI
Terină de foie gras gătită în casă cu ceapă roşie şi courvoisier – 49 lei
Smochine proaspete, brânză cu mucegai albastru, jambon San Daniele – 33 lei
Măsline marinate – 10 lei
5. Escargot
Strada Toamnei 101. Tel: 021.201.71.33; 0746.795.029
Escargot oferă clienţilor o combinaţie perfectă între mâncare bună şi o grădină frumoasă. Casa în care se află restaurantul Escargot e cochetă şi se află în zona cu nostalgie a Bucureştiului.
PREŢURI
Supă cremă de morcovi şi creveţi – 27 lei
Piept de raţă cu piure de morcovi şi spumă de wasabi – 65 lei
Platou de brânzeturi – 45 lei
6. L’Atelier (Hotel Epoque)
Intrarea Aurora 7. Tel: 021.312.32.32
FOTO: www.hotelepoque.ro
L’Atelier este restaurantul franţuzesc care oferă o experienţă culinară completă şi captivantă şi care se concentrează pe individualitate şi pe armonie. Sub motto-ul “l’art culinaire”, oaspeţii descoperă în L’Atelier creaţii unicat, care acordă în mod firesc gourmet-ul pictural, tusele spontane şi bucuria de a găti a Chef-ului cu rigoarea tehnicilor gastronomice.
PREŢURI
Supă franţuzească tradiţională de ceapă – 25 lei
Ficat de raţă pe plită cu trufe proaspete, în sos Périgueux – 92 lei
Brânză St. Marcellin (150 gr) şi brânză Brie de Meaux (120 gr) – 35 lei
7. Bon
Str. Smârdan nr. 33, Bucureşti , Sector 3 ; Tel: 0721 375 622; 021 367 21 98
Bistro francez în care mâncarea savuroasă se dezvăluie privirii într-un décor teatral, cu peste 300 de uşi din lemn recuperat adus din Transilvania, Austria şi Ungaria într-o butaforie pusă în scenă de Cristian Corvin, architectul celor mai spectaculoase proiecte de design interior al ultimilor ani.
Puteţi alege din peste 50 de vinuri servite la pahar şi multe cocktailuri savante într-o atmosferă relaxată creată de barul îmbrăcat în faianţă ce aminteşte de metroul parizian, carrelage tipic francez ca pardoseală, scaune icon Tolix din tablă galvanizată şi Tom Dixon.
PREŢURI
Foie gras (ceapă caramelizată, mango, Courvoisier) – 55 lei
Camembert fondant (marmeladă de zmeură, rozmarin) – 57 lei
Escargot (unt, usturoi, pătrunjel) – 29 lei