Top 10 jocuri de care n-ai stiut ca s-au lansat in 2008! (Video)
Anul 2008 a fost plin de jocuri mari si numele lor a vuit in presa internationala.
Sigur ati auzit de Fallout 3, Left 4 Dead, Metal Gear Solid 4, Grand Theft Auto 4, Call of Duty, Madden. Pe unele din ele le-ati si jucat.
In aceasta perioada aceasta au predominat top-urile cu cele mai tari jocuri ale anului, predictii pentru 2009 s.a.m.d.
Mai jos aveti un top cu alte jocuri, lansate in 2008, dar care nu au avut un suport financiar pe masura si campanii de promovare agresive pentru a ajunge pe primele pagini in presa scrisa sau cea online.
10.Age of Empires: Mythologies
Dupa ce au cucerit piata jocurilor de strategie incepand cu 1997, ultimul episod "Mythologies" lansat in 2008 a venit cu multe modificari, renuntand la unitatile pe scara evolutionista si optand pentru creaturi mitologice elene, egiptene sau vikinge.
 Age of Empires: Mythologies |
Â
9.Defense Grid: The Awakening
Multumim celor de la Blizzard pentru crearea mod-ului Tower Defense (TD) in care jucatorul isi crea o baza de aparare impotriva valurilor de monstri. Desi exista o sumedenie de jocuri td gratis pe internet, in varianta flash, designerii de la Hidden Path Entertainment au reusit sa creeze o atmosfera de joc care iti mananca pe paine timpul liber. Este un joc foarte bine gandit la care ai satisfactii maxime cand nimicesti fiecare inamic cu turnurile tale.
 Defense Grid: The Awakening |
Â
8.The Last Guy
Creat pentru reteaua online a fanilor Playstation, The Last Guy este un joc in care trebuie sa ajuti civili sa scape de invazia zombi. Pentru o nota cat mai realista, jocul are loc pe harti satelit ale oraselor Londra si San Francisco.
 The Last Guy |
Â
7.Pirates of the Burning Sea
Incercand sa completeze golul lasat de jocurile in care nu poti alege decat rase create de Tolkien (orci, elfi, dwarfi), Pirates of the Burning Sea iti ofera o aventura pe mare si o viata de pirat pe care multi doar o viseaza. Din pacate interfata de joc nu a fost pe placul gamerilor, documentatia slaba si sistemul de duel foarte dezamagitor, Pirates of the Burning Sea neavand sanse la o ascensiune grandioasa.
 Pirates of the Burning Sea |
Â
6.WipEout Pulse
Aparand prima oara in 1995 pe consola Playstation, WipEout a reusit sa castige multi adepti care sa se intreaca in curse de mare viteza, futuriste.
Ultima varianta, lansata tot pentru consolele Playstation, aduce un plus de grafica (strict necesar pentru a rezista pe piata) dar si o dificultate mult mai mare a controlului, datorita faptului ca pe langa a memora traseul, pentru a-l parcurge cat mai usor, trebuie sa te si impusti cu oponentii.
 WipEout Pulse |
Â
5.Shin Megami Tensei: Persona 4
Un RPG (Role Playing Game) dedicat consolelor (PlayStation 2) in care te aventurezi intr-o lume a personajelor TV, cu puteri supranaturale, numita Midnight Channel. Personal nu am auzit nici de versiunile precedente ale acestui joc dar nu e niciodata prea tarziu.
 Shin Megami Tensei: Persona 4 |
Â
4.Downstream panic!
Un joc amuzant, cu grafica pentru copii, in care trebuie sa creezi canale de apa prin care vor evada pestisori colorati. Ai la dispozitie diferite instrumente (ex: lansator de rachete pentru tuneluri, ventilatoare care culca florile pentru a crea poduri s.a.m.d.) cu care poti experimenta.
 Downstream panic! |
Â
3.Penumbra: Black Plague
Seria Penumbra a fost creata de Frictional Games, iar ultimul episod, numit Black Plague, transforma cadrul de RPG intr-unul FPS mutand perspectiva la cea de first-person si in loc sa mai click-uiesti obiectele pentru a interactiona cu ele, iti folosesti mouse-ul precum ai folosi mana (ex pentru a deschide o usa, tragi mouse-ul catre tine).
 Penumbra: Black Plague |
Â
2.Sid Meyer’s Civilization IV: Colonization
Clasicul Colonization din 1994 intotdeauna a avut un loc bun in listele de cereri pentru remake-uri. Un astfel de remake este Sid Meyer’s Civilization IV: Colonization, respectand foarte mult aparentele si stilul de joc ale originalului, ba chiar imbunatatind calitatea jocului prin motorul grafic al jocului Civilisation IV. Din pacate confuzia de nume a facut ca jocul sa nu ajunga la cate urechi si-ar fi dorit. (Civilization – Colonization)
 Sid Meyer’s Civilization IV: Colonization |
Â
1.World of Goo
Este greu de imaginat o persoana care sa nu se amuze cu World of Goo de la 2D Boy’s. Conceptul de baza este foarte simplu: tone de "goo" (materie vascoasa) unite intre ele pentru a ajunge la iesire. Ce atrage la acest joc este fizica si dinamica fluidelor si soundtrack-ul de calitate. Distins cu multe premii, World of Goo ar merita incercat.
 World of Goo |
Â