Tocanița de trufandale

Apropo.ro / 08.03.2004, 13:12
Tocanița de trufandale
Ingrediente pentru 4 portii 1 kg de mușchi de porc, 3 linguri de faina, 3 caței usturoi, 4 ardei grași, 5 roșii, 1 ardei iute, 4 cartofi, 1 conopida, 4 castraveți proaspeți, 1 lingurița bulion, 200 g unt, sare, piper. Preparare Se taie

Ingrediente pentru 4 portii
1 kg de mușchi de porc, 3 linguri de faina, 3 caței usturoi, 4 ardei grași, 5 roșii, 1 ardei iute, 4 cartofi, 1 conopida, 4 castraveți proaspeți, 1 lingurița bulion, 200 g unt, sare, piper.

Preparare
Se taie mușchiul felii subțiri, se condimenteaza și se prajește într-o cratița cu puțin unt, apoi se scoate deoparte. În grasimea ramasa se rumenește faina, dupa care se stinge cu zeama de carne amestecata cu o lingurița de bulion, usturoi pisat și ardei iute taiat marunt.

Într-o cratița, se așaza roșiile și ardeii grași taiați în patru. Se adauga apoi castraveții taiați marunt, cartofii fierți, taiați cubulețe și buchețelele de conopida oparite în apa cu sare. Peste toate aceste legume se adauga sosul, împreuna cu feliile de carne, și se lasa la cuptor sa scada. Se servește cu mamaliga fierbinte.